zaterdag 31 augustus 2013

Vol verwachting klopt ons hart

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
In Vercelli is het dolle boel deze dagen. Allereerst verloopt het tweede deel van de voorbereiding, na de uitschakeling voor de beker tegen Monza, op rolletjes. Pro Vercelli won de voorbije weken vriendschappelijk van Cuneo (1-0), Verbania (2-0) en Pisa (1-0). Tegen Modena (2-2) en Viareggio (0-0) werd gelijkgespeeld. Doordat Pro Vercelli na strafschoppen van Viareggio won, mochten De Witte Leeuwen de winst van het memorial-toernooi “Sauro Iacopini” op het palmares bijschrijven. De nieuwe doelman Danilo Russo blonk namens De Withemden uit onder de lat. In die wedstrijden kwamen ook verschillende andere spelers goed voor de dag. De van Verona gehuurde verdediger Huston maakte bijvoorbeeld een goede indruk, evenals de teruggekeerde middenvelder Donato Disabato, de van Juventus gehuurde buitenspeler Giuseppe Ruggiero en de spitsen Ettore Marchi en Guido Gomez (die tussen de bedrijven door ook nog twee keer scoorde voor Italië Onder-19.) Het centrale verdedigingsduo lijkt dit seizoen te worden gevormd door Francesco Cosenza en Alessandro Ranellucci. Wellicht een veelbelovend vervolg op De Bunker van weleer? Verder viel op dat Andrea Marconi veelal in de basis stond. Met Disabato, Marconi en Ranellucci behoudt Pro Vercelli nog enigszins een bekend gezicht na het vertrek van vele anderen uit de ploeg die met Pro promoveerde naar de Serie B. Zo heeft het grote lokale talent Umberto Germano zijn al langer gewenste transfer te pakken. Virtus Lanciano is zijn nieuwe werkgever.

In ruil neemt buitenspeler Vincenzo Pepe (26) de omgekeerde weg. De geboren Napolitaan speelde ooit in de jeugd van Parma aan de zijde van de grote talenten Giuseppe Rossi en Arturo Lupoli. Terwijl Rossi (Manchester United) en Lupoli (Arsenal) hun geluk zochten in Engeland, bouwde Pepe aan een loopbaan op lager niveau in dienst van clubs zoals Pescara, Cremonese, Avellino en Salernitana. Pepe stelde zich als volgt voor op de clubwebsite: “Tien dagen geleden bood mijn zaakwaarnemer me de mogelijkheid Vercelli aan. Ik stemde ermee in, omdat ik gemotiveerd ben om een nieuw avontuur te beginnen bij een club die geschiedenis schreef in het wereldvoetbal. Vorig jaar was niet echt mijn jaar. (Pepe speelde de eerste seizoenshelft dertien wedstrijden in de Serie B voor Lanciano en verloor de tweede seizoenshelft op huurbasis met Nocerina de halve finales van de play-offs tegen Latina.) Ik heb een enorme drang om revanche te nemen. Vercelli is een kleine maar ambitieuze club waar ik graag mee in zee ga. Ik ben 1,73 meter lang en weeg 69 kilogram. Ik ben een geboren rechtsbuiten, maar speelde vorig seizoen als halfspeler. Van de nieuwe groep ken ik Cosenza, met wie ik bij Avellino samenspeelde in de Serie B. Ik kan niet wachten om de eerste stappen op de heilige grond van het Silvio Piola Stadion te zetten en aan het nieuwe seizoen te beginnen.”

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Wordt het Carcuro, Jiday of een jongeling? Dat was volgens La Sesia voorts de zogenoemde middenveldrebus. De mysterieuze jongeling sprak het meest tot de verbeelding. Volgens La Sesia was zijn naam nog onbekend, maar was wel bekend dat het zou gaan om een jongeling met ervaring in de Lega Pro Prima Divisione (LP1). Deze week grapte sportief directeur Varini nog dat hij de naam van de speler niet zou prijsgeven. “Ik kan alleen zeggen dat het de komende uren bekend wordt als deze deal doorgaat.” Na even wachten werd de naam dan eindelijk bekend: Francesco Ardizzone. De wieg van de 21 jaar jonge middenvelder stond in Palermo. In Palermo doorliep hij tevens zijn jeugdopleiding bij de plaatselijke profclub. Twee seizoenen geleden stapte hij over naar Reggiana. Voor die club speelde hij sindsdien 48 wedstrijden (vier goals) in de LP1. Verder wordt de jonge middenvelder Mattia Spezzani (21) een seizoen gehuurd van Hellas Verona. Vorig seizoen speelde hij de tweede seizoenshelft voor Mantova in de LP2 en eerder kwam hij onder andere uit voor Modena in de Serie B. Spezzani heeft daarnaast al enkele keren het shirt gedragen van Italië Onder-19 en Onder-20. “Ik ben een dribbelaar, die bij voorkeur voor de defensie speelt op een vier of drie mans middenveld”, zei Spezzani over zichzelf. Volgens sportief directeur Varini was Spezzani een buitenkans. “Een mogelijkheid die plotseling voorbij kwam.”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
En dan denkt u dat we alles hebben gehad? Nee hoor, we saved the best for last in het kwadraat. Ten eerste oefende Pro Vercelli afgelopen week ook nog eens tegen landskampioen Juventus. Achter gesloten deuren weliswaar – het was een veredeld trainingspotje – maar Pro hoefde tegen De Oude Dame ‘slechts’ vier tegentreffers te incasseren. Juve trad aan met gerenommeerde Italiaanse spelers zoals Matri, Quagliarella en Giovinco (die allen scoorden). Maar het allergrootste nieuws is ontegenzeggelijk het transfernieuws dat La Stampa bracht. Onder de kop “Marktschok” werd de overstap van publiekslieveling Pietro Iemmelo naar aartsrivaal Novara aangekondigd. In een constructie waarin Spezia, van voormalig sportief directeur van Pro Giancarlo Romairone, een sleutelrol speelt, stapt het grote spitsentalent over naar De Blauwen. Spezia betaalt naar verluidt vier ton voor de aanvaller. Daarmee heeft Iemmello eindelijk zijn lang gekoesterde transfer naar een club op hoger niveau te pakken. Pro Vercelli staat gelukkig niet met lege handen. La Stampa weet bovendien te melden dat meervoudig jeugdinternational Alberto Libertazzi op het punt staat de overstap te maken van Novara naar Pro. Saillant detail: de spits uit de jeugdopleiding van Juve (hij debuteerde in het seizoen 2010-2011 voor de Bianconeri in een Uefa-cupwedstrijd tegen Lech Poznan) scoorde vorig seizoen namens Novara tien minuten voor tijd de winnende treffer tegen Pro in de legendarische Derby del Riso in het Silvio Piola Stadion te Vercelli (1-2). “Libertazzi hebben we al sinds afgelopen juni op het oog”, aldus sportief directeur Varini over de talentvolle aanvaller die vorig seizoen ook met langdurig blessureleed had te kampen. Volgens Varini is Libertazzi een speler met enorme potentie en een grote drang om zich te bewijzen.

Varini: “Met de komst van Libertazzi is de markt voor ons gesloten.”

Het laatste woord voor het sluiten van de markt is op dit blog echter aan trainer Scazzola (door algemeen directeur Rizzi deze week de belangrijkste versterking van Pro dit seizoen genoemd): “Ik ben meer dan tevreden met wat we op de transfermarkt hebben gedaan. Ik ken Libertazzi, zijn kwaliteiten ontbraken nog in deze groep. We hebben een concurrerende ploeg die zich absoluut moet kunnen kwalificeren voor de gezegende top negen.” Komende zondag begint de competitie voor ons nieuwe Pro Vercelli met een uitwedstrijd tegen Lumezzane. Vol verwachting klopt ons hart. Forza Pro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten