maandag 5 augustus 2013

De nieuwe wonderlijke Drievuldigheid spreekt na de eerste nederlaag

"Ideeëloze Leeuwen thuis verslagen door een snel Monza van beton." Dat was min of meer de strekking van de kop op eusebiano.it na de teleurstellende 0-1 thuisnederlaag voor De Leeuwen in de Coppa Italia tegen Monza. Op de website stond ook een kort en bondig verslag van de wedstrijd. Het kwam erop neer dat Pro Vercelli na een kleine twintig minuten spelen achter de feiten aan liep. Monza was heer en meester en bekroonde dat in de 25ste minuut met de enige treffer in de wedstrijd. De Withemden kwamen er daarna niet meer aan te pas. Hoe zagen de drie eindverantwoordelijken voor het spel van Pro Vercelli dat? Hieronder de commentaren:

Basiself Pro Vercelli vs. Monza
Voorzitter Massimo Secondo:
"We speelden een beschamende wedstrijd, de meer ervaren spelers in het bijzonder. De jonge spelers hebben het goed gedaan: Bani, Gomez en Disabato nadat ze erin kwamen. Cosenza viel mij niet tegen. Ik denk niet dat er sprake was van problemen met de voorbereiding of tactiek. Op elk niveau moet je bloed spuwen, anders sta je zoals vanavond voor paal. Ik hoop dat dit een goede les zal zijn en dat iedereen goed bij zichzelf te rade zal gaan."

Sportief Directeur Massimo Varini:
"De uitlatingen van de voorzitter kan ik begrijpen, zeker gezien het slechte jaar dat achter ons ligt. Het is het beste om nu rustig te blijven, met inachtneming van positieve en negatieve punten. We moeten zeker meer agressie in ons spel leggen. In de tweede helft reageerden we pas: de conditie zal met de tijd verbeteren, in vijftien tot twintig dagen kan die nog niet op orde zijn. Dat laat onverlet dat we de signalen van vandaag goed moeten interpreteren en begrijpen."

Trainer Cristiano Scazzola:
"Ik had een andere vuurdoop verwacht, het was niet de perfecte wedstrijd. Fysiek waren zij sterker. Wij misten een aantal kansen. Een gelijkspel was verdiend geweest, maar Monza heeft niets gestolen. Ik spreek niet over individuen, we hadden zeker beter gekund. Monza kwam atletisch goed voor de dag en was ons een stapje voor."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten