zondag 23 januari 2011

Witte Leeuwen vs. Zwarte Duivels 1-1

De kop is er af. In de midweekse oefenwedstrijd tegen het nietige Piemonte Sport scoorde Simone Malatesta zijn eerste doelpunt voor Pro Vercelli. De eindstand was 4-0; een mooie opsteker na het 1-0 verlies tegen Lecco. De overige doelpunten kwamen op naam van Disabato, Meregalli en Di Piazza. De verwachting was dat deze wedstrijd een goed vervolg zou krijgen in de thuiswedstrijd tegen Virtus Entella. “Tegen Virtus Entella zullen we het goede spel proberen om te zetten in doelpunten ten einde weer te klimmen op de ranglijst,” aldus Stefano Santoni in een interview voorafgaand aan de wedstrijd tegen de “Zwarte Duivels.”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Helaas leverde het treffen tegen de laagvliegende middenmoter slechts één schamel punt op. Volgens Massimo Secondo is Pro Vercelli zowel in de wedstrijd tegen Entella als in de wedstrijd tegen Lecco geslachtofferd door de incompetentie en het onvermogen van de arbitrage. Zonder enige terughoudendheid was Secondo van mening dat de Witte Leeuwen het verdiend hadden de wedstrijd tegen de Zwarte Duivels te winnen, ook al was het spel kwalitatief misschien iets minder goed dan in voorgaande wedstrijden. Entella schoot slechts eenmaal op doel en dat was meteen raak. Trainer Braghin onderschreef na de wedstrijd dat Pro Vercelli verdiende te winnen en prees het goede spel van zijn ploeg voor de rust en de goal van Andrea Rosso (foto), in de rebound na een prachtige vrije trap van Di Piazza, die de gelijkmaker betekende. De arbitrage hielp ook volgens hem niet mee aan een goed resultaat. De grensrechter had vlak na rust bijvoorbeeld een duidelijke overtreding op Di Piazza in het strafschopgebied kunnen constateren, maar liet de scheidsrechter de bal buiten de zestienmeter leggen. “De scheidsrechter had niet de moed om de penalty te geven,” aldus Di Piazza die verder een goede pot speelde. De trainer van Entella had het uiteraard anders gezien. Zijn speler ging duidelijk voor de bal en daarom was van een penalty geen sprake.

Het klassieke geval van wellesnietes leverde vanzelfsprekend geen extra punten op. Vandaar dat Braghin na de wedstrijd vooral vooruit keek. Hij constateerde dat Malatesta nog niet op niveau zat en sprak de hoop uit dat Bonomi en Schettino er na blessures de komende uitwedstrijd tegen Montichiari weer bij zullen zijn. Pleister op de wond was dat de trainer van Entella Pro Vercelli goed spel had zien spelen en aangaf de Witte Leeuwen persoonlijk een aansprekender kampioen te vinden dan Pro Patria, de huidig koploper die deze speelronde verder uitliep op de achtervolgers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten