maandag 21 februari 2011

Krenten in de pap!

Omdat de voetbaluitslagen van afgelopen weekend niet zozeer tot de verbeelding spraken beginnen we met ander nieuws.

Gideon Dionysius op de monumentale hoofdtribune van
het Silvio Piola Stadion, dat naar verwachting spoedig
weer onder beheer van de club valt.
Goed nieuws! Want vorige week kwam het bericht dat het gemeentebestuur van Vercelli de voetbalclub Pro Vercelli het definitieve vertrouwen wil geven om het Silvio Piola Stadion in beheer te nemen. Het is de bedoeling dat Pro Vercelli het stadion de komende negen jaar gegarandeerd kan gebruiken. Massimo Secondo bevestigde het goede nieuws met genoegen als volgt: “Burgemeester Andrea Corsaro heeft de intentie om koploper Pro Vercelli een prachtig cadeau te geven en stelt ons daarbij in staat een aantal interessante plannen en ideeën uit te werken. We zijn al in overleg getreden met de burgemeester die zich zeer bereid toont om de plannen in behandeling te nemen. Het stadion moet niet alleen een sportfunctie krijgen, maar kan ook dienen als een plek om de gehele stad samen te brengen. Het is aan ons om te zorgen dat het stadion maximaal wordt benut door de gemeenschap en de club.”

Het heeft er wel wat weg van dat Secondo het model van een aantal Nederlandse clubs voor ogen heeft, zoals FC Twente en ADO Den Haag, om de club een brede maatschappelijke rol te laten vervullen. Dat lijkt - gelet op die twee voorbeelden - alleszins een goed streven. De afgelopen periode zijn al diverse initiatieven genomen tot samenwerking. Van samenwerking met ondernemers tot samenwerking met de lokale tennisvereniging. Volgens de berichtgeving op provercelli.it heeft de club hoge verwachtingen van de samenwerking met de gemeente: “Die zal Pro Vercelli naar een hoger niveau tillen.” De burgemeester is van plan om de plannen op 15 maart in de gemeenteraad te brengen.

De vraag is of Pro Vercelli dan nog koploper is. Ondertussen is dat namelijk niet meer het geval. Afgelopen weekend speelde Pro Vercelli met 0-0 gelijk tegen Rodengo Saiano (uit). Gelukkig presteerde de concurrentie ook weinig verheffend. Tritium speelde thuis met dezelfde cijfers gelijk tegen Savona en Pro Patria verloor zelfs thuis van nummer negen Canavese. Het blijft daarmee ongemeen spannend in de top van de Seconda Divisione A:
1. Tritium (41 punten uit 22 wedstrijden)
2. Pro Patria (40 punten uit 21 wedstrijden)
3. Pro Vercelli (39 punten uit 21 wedstrijden)

Komend weekend wacht Pro Vercelli thuis een ware topwedstrijd tegen koploper Tritium. Hopelijk dan meer krenten in de pap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten