maandag 3 september 2012

Reggina vs. Pro Vercelli 1-0

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Het is even wennen na alle euforie van het voorjaar en deze zomer, maar na de overwinning op Ternana verloor Pro Vercelli afgelopen zaterdag weer eens een wedstrijd. Reggina won met 1-0 dankzij een goal van Fischnaller in de eerste helft. De Witte Leeuwen waren de eerste helft de onderliggende partij, maar na rust kwamen ze een stuk agressiever voor de dag. Tot het einde toe werd er strijd geleverd door beide ploegen. Er werden twee goals afgekeurd, in beide gevallen konden daar vraagtekens bij worden gezet. Ceravolo van Reggina leek vlak na rust de 2-0 voor Reggina te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hetzelfde overkwam invaller De Silvestro in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd, zijn rake kopbal werd wegens een overtreding elders op het veld afgefloten.

Basisformatie Pro Vercelli
tegen Reggina
Zo eindigde het derde competitietreffen ooit tussen beide ploegen wederom in 1-0. De balans slaat nu uit in het voordeel van Reggina, maar Pro Vercelli kan die in de tweede competitiehelft zomaar weer gelijk trekken. Assistent-trainer Turone gaf de complimenten evenwel aan de tegenstander vanwege het goede voetbal dat ze lieten zien en het gevaar dat ze in de eerste helft stichtten. Di Piazza was één van de beteren in het wit. Zijn commentaar na afloop: “Het team staat, maar we moeten ons nog iets verbeteren. We vinden het jammer dat we geen gelijkspel konden afdwingen. Velen van ons zijn debutanten. We verwachten Tiribocchi en vanaf dinsdag gaan we nadenken over Livorno.”

Tuttoprovercelli.com beoordeelde het centrum van de Pro Vercelli-verdediging als degelijk en merkte voorts op dat de beide backs het verdedigend zwaar hadden. Calvi deed zijn best, sprokkelde en bikkelde, maar wist maar ternauwernood overeind te blijven. Germano en Espinal deden het beter op het middenveld. Caridi viel tussen de linies positief op, maar hij had te weinig mogelijkheden om de bal af te spelen. Iemmello kwam deze wedstrijd minder goed uit de verf en werd vroeg in de tweede helft vervangen door Zigoni, die zijn bijdrage leverde aan de ploegprestatie zonder het verschil te maken. Rosso viel goed in voor Calvi en gaf het middenveld de nodige power in het slot van de wedstrijd.