woensdag 7 november 2012

Empoli vs. Pro Vercelli 2-1

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De wedstrijd van afgelopen weekend tegen Empoli liepen Pro Vercelli en ik helaas wat achter de feiten aan. Pas tegen het eind van de eerste helft kon ik inschakelen op Diretta Gol. De regie had toen in het bijzonder aandacht voor andere wedstrijden zoals Spezia vs. Crotone, Livorno vs. Bari, Brescia vs. Ternana en Novara vs. Cittadella. Pas in de rust zag ik beelden vanuit Empoli. Het betrof een herhaling van de 1-0, een prachtige goal van Tonelli die de bal uit een corner in één keer achter de aan de grond genagelde Valentini plofte. Valentini had zoals te doen gebruikelijk De Witte Leeuwen die helft op de been gehouden met enkele miraculeuze reddingen, maar kon simpelweg niets tegen dit schot ondernemen. “In de eerste helft speelden we te terughoudend”, zei trainer Camolese na afloop van de wedstrijd tegen de pers. De tweede helft werd er eerder naar Empoli doorgeschakeld: feestvierende Pro Vercelli-spelers kwamen in beeld na een treffer van linksback Scaglia. Weer hij. Net als in de vorige wedstrijd. En wat voor één. Dit keer had de veteraan van Vercelli de bal van buiten de zestien in één keer op de pantoffel genomen en strak over het drukbezette strafschopgebied en de Empoli-doelman in de lange hoek in het netje geschoten. Dat betekende de gelijkmaker en een moment van euforie voor De Withemden. Zeven minuten later verscheen echter de ervaren spits Big Mac Maccarone als een duveltje uit een doosje alleen voor Valentini en schoot onberispelijk de 2-1 voor Empoli binnen. “Onze fout”, aldus Camolese. In het restant van de tweede helft kwam nog een vrije trap voor Pro Vercelli van grote afstand in beeld (net naast) en in de derde minuut van blessuretijd de kans voor Caridi op de gelijkmaker: zijn schot leek de paal te schampen en ging rakelings voorlangs. Pro Vercelli eindigde dus op verlies, maar eerlijk gezegd was dat geen schande. Uit verliezen tegen Empoli kan de beste promovendus overkomen. “Individueel hebben we geen problemen, maar we moeten ons als collectief nog verder verbeteren”, was het commentaar van de Pro Vercelli-trainer. Komende weken mag de ploeg progressie laten zien, want dan wachten twee thuiswedstrijden in het Silvio Piola Stadion tegen Modena en Crotone. Dan zullen punten gepakt moeten worden. Tegen Crotone zal ik erbij zijn om het wonder van Vercelli, want het is nog steeds een mirakel dat Pro uitkomt in de Serie B, met eigen ogen te aanschouwen. Het schijnt dan te gaan regenen, maar laten we het nu toch vooral van de zonnige kant zien: uit de laatste drie wedstrijden haalde Pro vier punten en we staan op de ranglijst nog altijd boven Novara dat dit weekend thuis verloor van Cittadella (0-1). En dat telt dit seizoen ook. Voorwaarts Pro!