vrijdag 26 juli 2013

Het belooft een max mooi seizoen te worden

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Bij gelegenheid van de presentatie van het nieuwe historische naslagwerk Il Grande Album della Pro Vercelli 2007-2013 van de lokale voetbaljournalist Alex Tacchini in het Silvio Piola Stadion zei voorzitter Secondo het volgende over de ambities voor komend seizoen. “We hebben een jong en competitief team. Op dit moment zijn we compleet. Als er nog iemand vertrekt dan zal die op adequate wijze worden vervangen. Het doel is om in de top negen te eindigen. We proberen terug te keren in de Serie B.” De legendarische voorzitter heeft het stokje er duidelijk niet bij neergelegd na zijn aankondiging de club van de hand te willen doen.

Een paar dagen later werd de selectie van trainer Scazzola nog verder versterkt ook. De ervaren linksback Max Scaglia (37), één van de betere spelers van vorig seizoen, verlengde zijn contract alsnog met één jaar en voegde zich bij de ploeg die in Cantalupa in voorbereiding is op het nieuwe seizoen. La Sesia schreef dat Pro met hem erbij over een zeer sterke defensie beschikt voor de Lega Pro Prima Divisione.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De grootste onzekerheid in de selectie is op dit moment Pietro Iemmello. Volgens zijn zaakwaarnemer aast de talentvolle jonge spits op een overstap naar een grote club (de namen van Parma en Genoa zingen rond, maar nog niks is concreet). “Hij herstelt nog van een knieblessure en zal zich dan bij het team aansluiten. Gelet op zijn talent is het evident dat hij op de transfermarkt wordt genoemd en dat er belangstelling is van hoger spelende teams. Boden op hem zullen we serieus in overweging nemen, maar het moge duidelijk zijn dat we het juiste voorstel nog niet hebben ontvangen”, aldus sportief directeur Varini, die voorts wist te melden dat de transfergeruchten over Cosenza (Benevento), Erpen (Lecce) en Scavone (Cremonese) niet concreet spelen.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
In de tussentijd wordt er in Cantalupa getraind en geoefend. De eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp was het ondertussen traditionele treffen tegen Roletto Val Noce (13-0). De tweede oefenwedstrijd werd met 10-0 gewonnen van Piossasco. De lessen van die wedstrijden zijn in ieder geval dat Di Piazza weer is teruggekeerd aan het front. Hij stond zoals vanouds (in de voorbereiding) op scherp door in beide wedstrijden twee keer te scoren. De nieuwelingen Bani, Gomez en Ruggiero vonden eveneens het net.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Verder werd het beeld bevestigd dat trainer Scazzola met deze selectie over een legio aan mogelijkheden beschikt. In alle linies zijn de posities dubbel bezet. De mix van zeer ervaren Serie B-spelers, zeer ervaren Lega Pro-spelers, jong veelbelovend talent en eigen jeugd zorgt op het eerste oog voor een natuurlijke balans. De selectie biedt bovendien ruim de mogelijkheden om al naar gelang de behoefte van speelstijl en tactiek te wisselen. Op 4 augustus gaat het seizoen officieel van start met de bekerwedstrijd tegen Monza in het eigen Silvio Piola Stadion. Het belooft een mooi seizoen te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten