maandag 15 juli 2013

Zonnige start van het nieuwe seizoen

Op de dag van de eerste training werd duidelijk dat Pro Vercelli in het nieuwe seizoen 2013/2014 over een kwalitatief goede selectie beschikt, een mooie mix tussen ervaring en (kakelvers) talent. Uiteraard zijn wijzigingen in de selectie nog mogelijk zolang de transfermarkt niet gesloten is. Vooralsnog heeft de nieuwe hoofdtrainer Scazzola echter de volgende spelers tot zijn beschikking:

Doel: Alex Valentini, Marcos Miranda en Valerio Vimercati

Verdediging: Mattia Bani, Nazzareno Belfasti, Tommaso Cancellotti, Francesco Cosenza, Riccardo Fochesato, Tony Huston, Alessandro Ranellucci, Christian Scalvini en Simone Talpa

Middenveld: Fabio Coviello, Andrea Cristiano, Dejan Danza, Donato Disabato, Horacio Erpen, Umberto Germano, Andrea Marconi, Andrea Rosso, Giuseppe Ruggiero, Manuel Scavone en Riccardo Secondo

Aanval: Matteo Di Piazza, Guido Gomez, Giuseppe Greco, Pietro Iemmello en Antonio Romano

Opvallend zijn de nieuwe namen, enkele blijvertjes en een aantal vertrokken spelers.

Mogelijke opstelling Pro Vercelli
Nieuwe namen
De afgelopen week slaagde sportief directeur Varini erin om nog drie grote talenten naar Vercelli te lokken: Fochesato (Chievo), Huston (Hellas) en Gomez (Sassuolo). Alle drie spelers die afgelopen seizoen indruk maakten in het jeugdelftal van hun clubs. Fochesato (Soave, 30 september 1994) is een centrale verdediger. Volgens Scazzola is hij goed gebouwd en fysiek heel erg sterk. Fransman Huston (Aubervilliers, 27 januari 1993) is een rechtsback die ook in het centrum kan spelen. Deze week noemde Varini hem een interessante speler met excellente kwaliteiten.

De derde jonge aanwinst is een Italiaanse Argentijn en heet Guido Gomez (19 mei 1994). Hij maakte afgelopen seizoen als spits van het jeugdteam van Serie B-kampioen Sassuolo indruk met 16 treffers in 23 wedstrijden. Eind juni speelde Gomez nog onder leiding van bondscoach Luigi Di Biagio voor Italië Onder-19. In de interland tegen Tunesië (2-2) scoorde hij zijn eerste doelpunt voor die ploeg met een fantastische kopbal. In de daaropvolgende interland tegen Macedonië vond hij zelfs twee keer het net (5-1). Kortom, Pro Vercelli is een groot talent in de aanval rijker.

Enkele blijvertjes
Vooralsnog beschikt Scazzola ook over een enkele spelers die de afgelopen weken in verband werden gebracht met andere clubs. Valentini, Cosenza, Erpen, Germano, Greco en Iemmello meldden zich vandaag echter gewoon op de training in Vercelli. Het zijn zes spelers die, als zij blijven, de selectie van Scazzola van de nodige kwaliteit voorzien om bovenin mee te kunnen draaien. De afgelopen week werd gesuggereerd dat Erpen over kon stappen naar Lecce, maar Varini gaf aan dat van concrete belangstelling uit Apulië geen sprake is. De sluimerende belangstelling voor Valentini, Germano en Iemmello heeft zich tot op heden ook nog niet geconcretiseerd. Varini: “Laat duidelijk zijn dat Pro Vercelli spelers niet voor niks laat gaan. We weten dat alle drie een hoge marktwaarde vertegenwoordigen, maar zijn ook blij als ze doorgaan bij Pro.”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Pietro Iemmello is ondertussen volledig eigendom van Pro Vercelli, dat na drie huurperiodes gebruik maakte van het recht om de talentvolle spits los te weken van Fiorentina. Iemmello is de afgelopen twee seizoenen flink gegroeid bij Pro Vercelli. Vorig seizoen was hij zelfs clubtopscorer in de Serie B, terwijl hij meestal vanaf de bank kwam. Komend seizoen is dan ook het moment voor Super Iemmello aangebroken om tot volle bloei te komen. Verwacht mag worden dat hij gezien zijn leeftijd (21) en talent grote kans maakt op een basisplaats. Als hij blijft, zal hij kansen genoeg krijgen om zijn totale doelpuntenproductie in het witte shirt (12 goals in 59 wedstrijden) aanzienlijk te verhogen.

Cosenza en Greco lijken sowieso in Vercelli te blijven. Beide ervaren krachten zijn er vorig seizoen nog niet aan toegekomen om zich in Vercelli te bewijzen als de sterkhouders waarvoor ze werden aangezien. Voor beiden is er de ruimte voor een herkansing. Rambo en De Griek zouden gezien hun C.V. dit seizoen zomaar kunnen uitgroeien tot bijzonder waardevolle spelers voor Pro. Varini: “Cosenza is wat mij betreft een goede speler die een nieuwe kans verdient. Ik volgde hem veel toen hij voor Reggina speelde en hij maakte altijd een zeer goede indruk. Hetzelfde geldt voor Giuseppe Greco: erg belangrijk voor de aanval, met cijfers die voor zich spreken.”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Vertrokken spelers
Drie spelers hebben Pro Vercelli ondertussen definitief vaarwel gezegd. Massimiliano Scaglia, Gianni Fabiano en Marco Modolo gaan hun kansen elders zoeken. De laatste twee behoorden tot De Helden van Modena, de spelers die de historische promotie naar de Serie B op hun naam schreven. We herinneren ons het fabelachtige spel van Fabiano als hij fit was, en zullen de goals van verdediger Modolo missen. Een plekje in de rijke historie van de Leoni valt hen ten deel.

Ten slotte
Laten we niet vergeten dat dit voor Pro Vercelli pas het tweede seizoen in de Prima Divisione is na eerder 33 jaar in lagere divisies te hebben gespeeld. Op papier beschikt Pro op dit moment over een selectie die om de bovenste plaatsen kan spelen. Een heel ander uitgangspunt dan twee jaar geleden. In die zin is de promotie naar de Serie B een zegen geweest. Pro Vercelli heeft zich op veel fronten structureel kunnen versterken, van het stadion tot de selectie, en lijkt vooralsnog een zonnige toekomst tegemoet te gaan.

NB: felicitaties gaan ten slotte uit naar mijn vriend Gianluca Buffa, die deze week werd gekozen tot nieuwe voorzitter van supportersclub Forza Pro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten