maandag 14 oktober 2013

Een geweldige wedstrijd! Pro vs. Savona 1-0

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
“Wat een geweldige wedstrijd!!! Het soort wedstrijd waar we dol op zijn: Pro Vercelli vocht de volle negentig minuten en toen scoorden ze een goal!!! Na een paar wedstrijden kan ik zonder twijfel zeggen dat de Lega Pro totaal verschilt van de Serie B: het technische niveau en de snelheid liggen aanzienlijk lager, dus met min of meer hetzelfde team als vorig seizoen staan we bovenaan de ranglijst… En de show is geweldig!!!” Dat was de enthousiaste reactie die ik van een grote Pro Vercelli-fan ontving na de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Savona (1-0).

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Pro Vercelli kon weer eens drie punten bijschrijven dankzij een late treffer van invaller Pepe. Onterecht was dat niet, want de gehele eerste helft was in handen van De Withemden. Het overwicht resulteerde in enkele kansen. Vooral Ruggiero kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn schot werd gekeerd door Savona-keeper Aresti. Na rust waren er nog meer mogelijkheden via Erpen, Marchi en Scavone, maar de bal wilde er niet in. Bijna ging Savona er nog met de overwinning vandoor; in de 78ste minuut schoot Agazzi met een vervaarlijk laag afstandsschot op de paal. Vlak voor de finish bleek buitenspeler Pepe echter het goudhaantje dat Il Leoni de verdiende drie punten schonk en het feestje compleet maakte door een hoekschop in derde aanleg met overtuiging binnen te schieten.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Want feest was het in Vercelli. De wedstrijd tegen Savona stond in het teken van het centenario van Silvio Piola, nu officieel met 290 doelpunten topscorer aller tijden van de Serie A en Zoon van Vercelli. Dat was reden voor de club om tegen Savona in aanwezigheid van Piola’s familie in een prachtig mooi wit herinneringsshirt aan te treden. “Van de drie ploegen die dit weekend in herinneringsshirt speelden, Pro Vercelli, Novara en Lazio, waren wij de enige die heeft gewonnen”, was het commentaar van voorzitter Secondo na de wedstrijd. “Dat was geen toeval, neem dat maar aan”, schreef de krant La Sesia, waarbij werd opgemerkt dat Pro Vercelli op de dag van Silvio Piola bovendien terugkeerde als koploper. “De slagroom op de taart”, aldus Secondo.

Trainer Scazzola keek tevreden terug op de prestatie van zijn ploeg: “We speelden goed en hebben verschillende kansen afgedwongen. Iedereen deelt in dit succes en speelde waardig in de geest van de geschiedenis die deze club vertegenwoordigt. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat we het goed gaan doen.” Scazzola deelde de credits ten slotte met het publiek: “Het opwindende slot dwongen we dankzij de aanmoedigingen van het gehele publiek af.” Het enthousiasme lijkt nog wel even aan te houden in Vercelli. Geweldig!!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten