zondag 27 oktober 2013

Pro Vercelli vs. San Marino 4-0

Dit weekend overklaste Pro Vercelli San Marino in het eigen Silvio Piola Stadion met 4-0 en gaf daarmee een vervolg aan de geslaagde competitiestart, na de moeizame 0-0 tegen Como een week geleden en de midweekse verliespartij uit tegen Pro Patria (1-0) in het Lega Pro-bekertoernooi. Het was de grootste zege in de competitie sinds de 4-0 overwinning op Sorrento in december 2011.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Trainer Scazzola na afloop van de internationale wedstrijd tegen San Marino: “Na 25 minuten afzien namen we het heft in eigen handen.” Want na een stroeve start met mogelijkheden voor de gasten kwam Pro in de 26ste minuut op voorsprong via een afstandsschot van Max Scaglia. Een laag ingeschoten vrije trap van Giuseppe Ruggiero vanaf de linkerkant van het veld belandde bij de ervaren linksback. Die controleerde de bal en schoot vanaf twintig meter afstand met precisie in de winkelhoek raak. “Een kunststukje!” schreef een journalist op Twitter. Vanaf dat moment was Pro Vercelli heer en meester op het veld. Tien minuten later viel de 2-0 uit een corner van Giuseppe Greco. Ettore Marchi anticipeerde goed en versloeg de San Marino-verdediging met het hoofd. Via de lat en de paal belandde de bal in het doel. Zijn zevende treffer dit seizoen. Marchi deelde de credits na de wedstrijd: “We hebben een fantastische groep en het zijn mijn ploeggenoten die me in staat stellen te scoren. Ploeggenoten zoals Greco, die zich voor mij in het zweet werkt. Het draait om het collectief en niet om mij.” Diep in de tweede helft zorgden een eigen doelpunt van San Marino en een goal van invaller Horacio Erpen voor de 4-0 eindstand. Erpen had een aandeel in beide treffers. Een voorzet van hem werd door San Marino in eigen doel gewerkt. Vlak daarna rondde hijzelf een counteraanval succesvol af op onbaatzuchtig aangeven van Vincenzo Pepe – die zelf ook in scoringspositie stond.

“Pro zit op rozen”, stelde Eusebiano.it in het commentaar op de wedstrijd. “Drie verdiende punten die het moraal goed doen in aanloop naar de wedstrijd tegen Cremonese”, zei Andrea Rosso na afloop nuchter. Scazzola: “We willen op de ingeslagen weg verder, in de wetenschap dat die nog lang is en geen enkele overwinning vanzelfsprekend zal zijn. Cremonese wordt sinds augustus al door iedereen getipt als de uiteindelijke winnaar van deze competitie. We moeten zonder angst ons eigen spel spelen.”