maandag 12 mei 2014

Een perfecte wedstrijd

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Pro Vercelli had weinig te duchten van FeralpiSalo in de eerste ronde van de play-offs (één wedstrijd) afgelopen zondagavond. Voor 2.200 toeschouwers overklasten de Leoni de opponent en werd er driemaal gescoord. Clubtopscorer Ettore Marchi (foto) groeide uit tot de belangrijkste schakel in de thuisploeg en scoorde twee keer voor rust. Aanvoerder Alessandro Ranellucci zette aan het eind van de wedstrijd het puntje op de i. Tussendoor speelde Pro met de gasten. De tegenstander kwam bovendien niet of nauwelijks in de buurt van Pro Vercelli-doelman Danilo Russo, die maar één keer serieus hoefde in te grijpen. "Ze zijn van een andere planeet en verdienen de Serie B", was het alleszeggende commentaar van FeralpiSalo-voorzitter Giuseppe Pasini na afloop van de galavoorstelling. Aanstaande zondag wacht Savona als tegenstander in de halve finales van de play-offs.

Het scoreverloop kort en goed samengevat:

9e minuut: Marchi krijgt de bal aan de rechterkant ter hoogte van de zestienmeter aangespeeld, dendert het strafschopgebied binnen en schiet bijna vanaf de achterlijn vlijmscherp in de korte hoek binnen.

20e minuut: Massimiliano Scaglia geeft voor en de inkomende Marchi, vrijgelaten bij de tweede paal, geeft de FeralpiSalo-defensie met een vliegende intikker het nakijken en verdubbelt de score.

78e minuut: Uit een corner van Scaglia kopt Ranellucci knap binnen.

De commentaren na de wedstrijd:

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Trainer Scazzola (foto, tuttoprovercelli.com gaf de trainer het rapportcijfer negen voor "een perfecte wedstrijd"): "Het was niet makkelijk, maar we speelden de perfecte wedstrijd. We zijn blij voor onszelf en voor de mensen die naar ons kwamen kijken. We gaan uit van eigen kunnen, zoals we dat altijd hebben gedaan, met onze eigen ideeën en onze eigen mensen. We hadden beloofd dat we er zouden staan en we stonden er ook. Zo moeten we doorgaan. Vandaag hebben we zonder geluk gewonnen, maar vroeg of laat krijgen we ook dat wel mee."

Marchi: "Ik ben in vorm en doe wat ik altijd doe, en daarbij zijn mijn teammaten zo goed om mij in scorende positie te brengen. Twee goals in twintig minuten laten zien dat we enthousiast genoeg zijn om door te gaan. We zijn klaar voor Savona. We zijn hongerig en willen naar de Serie B."

Voorzitter Secondo: "Ik zag een goed Pro Vercelli dat de wedstrijd vanaf de eerste minuten controleerde. Complimenten aan FeralpiSalo dat niet de barricaden opwierp om te gokken op een penaltyserie, maar frank en vrij speelde. Nu denken we aan de volgende wedstrijd. Savona is de slechtste opponent die we konden treffen, een gevaarlijke en lastige ploeg om tegen te spelen. Maar als Scazzola en zijn groep dit niveau weten vast te houden, en met de hulp van ons publiek, zullen we het zeker goed doen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten