donderdag 11 november 2010

Enkele vragen aan Pro Vercelli-speler Donato Disabato

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Uw Pro Vercelli-blogger was weer eens in de gelegenheid enkele vragen te stellen aan een Pro Vercelli-speler. Ditmaal aan de onvermoeibare middenvelder Donato Disabato.

Afgelopen seizoen droeg u het shirt van Serie B-club Albinoleffe. In hoeverre zijn er verschillen in de trainingen als u die vergelijkt met Pro Vercelli? "Ik heb weinig gemerkt van verschillen in de trainingen van beide verenigingen. Braghin heeft vastomlijnde ideeën over wat hij verwacht van zijn spelers tijdens de trainingen en tijdens de trainingen besteden we veel tijd aan partijen om vaste mechanismen in het spel te slijpen. Ik zie meer verschillen in vergelijking met de trainingen die ik kreeg bij een andere voormalige club Varese, waar de nadruk meer lag op fysieke trainingen dan trainingen met de bal. Bij Pro Vercelli is de fysieke training integraal onderdeel van de baltrainingen."

Wat zijn de ingrediënten voor het huidige sportieve succes van Pro Vercelli? "Zonder enige twijfel is het belangrijkste ingrediënt onze trainer en zijn visie op het spel. Het is hem gelukt een ploeg te formeren die dat idee als een eenheid volgt; een ploeg sterk als graniet die wordt gekenmerkt door passie en inzet. Op basis daarvan kunnen we iedereen aan."

Wat zijn uw persoonlijke doelen bij Pro Vercelli? "Ik voel me buitengewoon goed bij Pro Vercelli en ben bereid het maximale te geven voor het shirt van de club."

Pro Vercelli staat na twaalf speelronden bovenin de ranglijst. Wat zijn de beste wedstrijden tot nu toe geweest? "Dat zijn de wedstrijden tegen Pro Patria en Savona geweest. Twee teams die ons op technisch gebied overtreffen, maar tegen wie wij onszelf wisten te overtreffen, en dat leidde tot groot enthousiasme onder de supporters. Er is een geweldig gevoel van gezamenlijkheid ontstaan tussen het team en de Pro Vercelli-supporters en dat helpt ons zeer."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten