maandag 13 december 2010

It's all in the name

In de rust van de wedstrijd tussen Pro Vercelli en Sacilese kregen de kinderen van Pro Vercelli-legende Silvio Piola een seizoenkaart voor het leven aangeboden. “Ons stadion is naar Silvio Piola vernoemd, maar niemand heeft er kennelijk ooit aan gedacht om zijn kinderen gratis entree te gunnen,” zei voorzitter Massimo Secondo. De kinderen, Dario en Paola, konden de geste zeer waarderen: “Het is de eerste clubleiding in de clubgeschiedenis die zich dit herinnert. Het voelt als een erkenning aan. Natuurlijk betekent dit dat we voortaan bij alle wedstrijden van de Withemden present zullen zijn.”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
President Massimo Secondo (links op de foto met Dario en Paola) is bezig om in zeer korte tijd naam te maken en een voorname plek in de roemruchte historie van Pro Vercelli te veroveren. Hij stelt zich publiekelijk echter bescheiden op, hanteert een realistische blik en laat zich – zo lijkt het – oprecht verrassen door het succes. In een interview met Tutto Sport zei hij afgelopen week over zijn beweegredenen om voorzitter van Pro Vercelli te worden dat hij van de stad en de club houdt en graag wat wil doen voor de jeugd. Over de ambities zei hij: “De doelstelling om er langzaam bovenop te komen laten we niet varen nu we vol mee doen voor een plek in de playoffs.” In antwoord op de vraag welke club hem inspireert, noemde Secondo treffend genoeg Chievo Verona: “Ik houd van hun stijl; de balans die ze realiseren tussen kosten en resultaten.” 

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Secondo redde Pro Vercelli afgelopen zomer van de ondergang en liet de club vrijwel meteen groeien en bloeien. Op doordachte wijze heeft hij de club opnieuw op de rails gezet. Financieel is schoon schip gemaakt. Hij heeft organisatorisch orde op zaken gesteld, de club weer nadrukkelijk verbonden met de historie en de achterban en voert een veelbelovend en daadkrachtig technisch beleid met Braghin als soeverein succestrainer. Het recente aantrekken van Schettino getuigde van slagkracht bij tegenslag. De uitmuntende sportieve prestaties lijken dan ook logischerwijs voort te vloeien uit het gevoerde beleid. Pro Vercelli won dit weekend met 2-0 van Sacilese en steeg dankzij die overwinning naar een tweede plek op de ranglijst. De goals kwamen op naam van nummer 11 Santoni (“een ballistisch schot” in de 27e minuut) en nummer 9 Ghezzi (na een fout van Di Berardino in de 80e minuut, foto rechts).

Vanaf 1896 was de advocaat Luigi Bozino decennialang voorzitter van Pro Vercelli. Hij leidde de club tijdens de glorieperiode aan het begin van de twintigste eeuw en vergaarde daarnaast roem als voorzitter van de Italiaanse voetbalbond en vicepresident van de FIFA. Tot dusverre is hij de enige voorzitter geweest van wie de naam absoluut en voor eeuwig verbonden is met de legendarische Witte Leeuwen. Wie weet dat Secondo de tweede zal zijn. It’s all in the name.

NB: Alle voorspoed ten spijt wist Pro Vercelli zich afgelopen week helaas niet te kwalificeren voor de halve finales van de Lega Pro Coppa Italia. Pisa won met 2-1 thuis van Monza en kwalificeerde zich ten koste van Pro Vercelli dankzij één gescoord doelpunt meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten