donderdag 23 december 2010

Winterstop: Terugblikken met Braghin

Met het eind van 2010 in zicht blikte de provinciale krant La Sesia deze week terug op de eerste seizoenshelft. 2010 is een moeilijk jaar voor Vercelli geweest met vooral in het begin van het jaar dramatische momenten. Maar naarmate het jaar vorderde was er gelukkig weer reden tot lachen voor de Pro Vercelli-aanhang. Symbool voor de wedergeboorte van Pro Vercelli staat volgens La Sesia coach Maurizio Braghin, die Pro Vercelli ook coachte in het seizoen 2000-2001 toen de club zich voor het laatst plaatste voor de playoffs. Hieronder volgt een weergave van het interview met de coach:

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Trainer, hoe omschrijft u het jaar 2010 dat bijna ten einde is? Het was een belangrijk jaar. De laatste vijf maanden waren zelfs prachtig. We hebben intensief gewerkt en bleken tot veel moois in staat. Ik kan zeggen dat we op dit moment tevreden mogen zijn met de resultaten die we op het veld hebben geboekt en het goede spel dat we hebben laten zien.

Pro Vercelli doet volop mee in de strijd om het kampioenschap en bereikte bijna de halve finales van het bekertoernooi... Tot nu toe hebben we in de strijd om het kampioenschap slechts een wedstrijd tegen Tritium verloren en een in het bekertoernooi tegen Pavia; een wedstrijd die bovendien nergens om ging. Vandaar dat we met een hoog moreel de winterstop in kunnen gaan.

Uw jongens zouden ondertussen een beetje moe zijn. De ploeg is vast aan de winterstop toe... Dat is waar. Tot eind december hebben we zowel in de competitie als in het bekertoernooi veel wedstrijden gespeeld. Daaraan kan worden toegevoegd dat we door de weersomstandigheden regelmatig niet hebben kunnen trainen zoals we voor ogen hadden. De winterstop komt dan ook precies op het goede moment.

Hoe gaat het straks verder met Pro Vercelli en welke verbeteringen zijn gewenst? We zijn al een goed team, maar kunnen altijd beter. We kunnen gerust stellen dat we defensief zeer solide zijn en dat is een belangrijke factor. Maar niet alleen de verdedigers zijn debet aan het succes. Ik ben over veel spelers tevreden, ook over de voorhoede.

Welke andere ploegen hebben tot dusverre de meeste indruk op u gemaakt? Pro Patria is zonder enige twijfel van een hogere orde vanwege de kwaliteit van de spelers in die ploeg. Daarnaast zijn er verrassende ploegen. Ik denk dan aan Tritium en ook aan Pro Vercelli.

Het seizoen 2000-2001 was een belangrijk seizoen voor Pro Vercelli, want het was het laatste seizoen dat de club serieus meedeed in de strijd om promotie naar de Serie C1. U zat toen op de bank. Welke overeenkomsten ziet u tussen dat team en het huidige? Tien jaar geleden had ik een grandioze groep waarin net als nu veel eenheid heerste. In de voetballers van nu zie ik dezelfde professionaliteit en passie terug als toen. Wel is waar dat we toen over een aanvaller als Mirabelli beschikten, die na een slecht voorgaand seizoen enorm gedreven was op revanche.

In juli waren alle spelers waar u dit seizoen over kan beschikken zo ongeveer bekend. Wie van de spelers heeft u sindsdien vooral verrast? Als ik een naam moet noemen zeg ik Stefano Santoni. Hij is nog jong, maar heeft dit seizoen enorm veel progressie gemaakt in vergelijking tot vorig jaar. Verder heeft Alessandro Ranellucci mij positief verrast.

Eindigen we met het klassieke "Gelukkige kerstdagen" voor de Pro Vercelli-aanhang? Dat spreekt voor zich. Laat ik deze gelegenheid benutten om iedereen te bedanken en de supporters te vragen vooral achter de ploeg te blijven staan en het team zo te helpen om op zijn minst de playoffs te halen.

Bron: http://www.lasesia.vercelli.it/news/braghin-cara-pro-vinciamo-insieme

Geen opmerkingen:

Een reactie posten