dinsdag 19 april 2011

Vier rode kaarten, twee goals en ieder een punt

“De jongens hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en in verhitte omstandigheden hebben ze zich heel goed gedragen,“ zei voorzitter Massimo Secondo na afloop van de wedstrijd op tuttoprovercelli.com. De president analyseerde het behaalde punt tegen Sanremo als voldoende om in de promotierace te blijven.

De verhitte omstandigheden sloegen onder andere op het opstootje tussen beide ploegen dat na de wedstrijd plaatsvond en waarbij Simone Ghezzi rake klappen opliep.

Pro Vercelli blijft in de race om promotie omdat het nog een wedstrijd op koploper Tritium tegoed heeft en de afstand op de lijstaanvoerder slechts twee punten is. Nummer drie Pro Patria verloor dit weekend in de subtopper tegen nummer vier FeralpiSalo en als gevolg daarvan ruilden beide ploegen van plek op de ranglijst. Conclusie: Pro Vercelli won een punt op de naaste achtervolgers en de koppositie blijft binnen handbereik. Wie had dat een maand geleden nog gedacht?

De eerste helft kende kansen over en weer en enkele schoten op doel die door de prima keepende doelmannen Orlandi (Sanremese) en Alex Valentini werden gekeerd. In de veertigste minuut moest Valentini echter buigen voor een penalty van de thuisclub, die werd toegekend nadat Stefano Santoni een overtreding in het strafschopgebied maakte. Giuseppe Sifonetti, die de strafschop namens Sanremese binnenschoot, werd drie minuten later van het veld gestuurd na een brute overtreding van achteren op Giammarco Corsino.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Direct na rust volgde de gelijkmaker. Simone Malatesta schoot raak na voorgeven van Disabato. Vervolgens kregen de Witte Leeuwen tegen tien man kans op kans, zonder dat het net gevonden werd. In de laatste minuut werd Sanremese nog verder gekortwiekt toen Simone Siciliano na zijn tweede gele kaart eveneens mocht inrukken.
Drie minuten in blessuretijd werd een laatste schot van Pro Vercelli door een Sanremese-speler op de lijn met de arm gekeerd. Overduidelijk een penalty (zie foto), maar scheidsrechter Saia uit Palermo floot niet. En zo eindigde de wedstrijd met een vieze nasmaak in 1-1 en kregen Mattia Corradi en Matteo Bonomi, die na hun wissel beiden op de bank hadden plaatsgenomen, na het laatste fluitsignaal nog hun tweede gele kaart wegens protest op de leiding na het onrecht dat Pro Vercelli was aangedaan. Vier rode kaarten, twee goals en ieder een punt was de oogst van een middagje calcio in Sanremo.