maandag 4 april 2011

Alles is weer mogelijk! FeralpiSalo vs. Pro Vercelli 0-2

In de cruciale uitwedstrijd tegen FeralpiSalo maakte middenvelder Mauro Calvi zijn rentree na twee maanden blessureleed. In de eerste minuut van de wedstrijd volgde op het eerste balcontact van Calvi gelijk de eerste kans voor Pro Vercelli. Hoewel de kans niet werd verzilverd door Matteo di Piazza, was de toon meteen gezet. Met de Generaal terug in het elftal keerde Pro Vercelli linea recta terug aan het front.

Na wat kansen over en weer in de eerste helft, was het in de 38e minuut wel raak. Met een geweldig en onhoudbaar afstandsschot zette Matteo Bonomi (foto onder) de Witte Leeuwen op voorsprong. De voorsprong gaf de Withemden in de tweede helft vleugels en dientengevolge werd het doel van FeralpiSalo door de ontketende Witte Leeuwen belegerd en bestormd. In de 86e minuut volgde de beloning voor het beleg. Donato Disabato gaf de bal aan de linkerzijde van het veld mee aan de opkomende Alberto Schettino, die op zijn beurt de bal voorgaf op Simone Malatesta. De Bommenwerper wist wel raad met de buitenkans en rondde af. FeralpiSalo eindigde zo in een 0-2 overwinning voor de bezoekers. Voor het eerst sinds de winst op Casale op 30 januari jl. - niet toevallig de wedstrijd waarin Calvi zijn voetblessure opliep - hebben de Witte Leeuwen het zoet der overwinning weer eens mogen smaken. En dat smaakt naar meer!

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Na afloop van de wedstrijd sprak voorzitter Massimo Secondo over: "Een optimale prestatie van de gehele ploeg, niemand uitgesloten." In het bijzonder gingen zijn complimenten uit naar de medische staf die de rentree van Calvi na twee maanden blessureleed mogelijk had gemaakt. Trainer Braghin wees op het belang van de terugkeer van de Generaal die hij centraal op het middenveld posteerde: "Op het middenveld gaf Calvi de broodnodige impulsen." Tevens prees hij het spel van zijn voorhoede bestaande uit Bonomi, Malatesta en Di Piazza. Alom was er blijdschap over de drie gewonnen punten. Ten gevolge van het 1-1 gelijkspel in de topper tussen Tritium en Pro Patria is de ranglijst weer eens op de kop gezet. "We zijn weer in de race," zei Braghin, want opeens staan de Witte Leeuwen weer tweede en zijn ze virtueel ook weer medekoploper (Tritium staat drie punten voor met een wedstrijd meer gespeeld.) Deze speelronde liet het belang van overwinningen in deze doldwaze competitie weer eens zien. Gelukkig lijkt Pro Vercelli met de zege op FeralpiSalo de smaak der overwinning net op tijd weer te pakken hebben gekregen.

Kortom: "Alle mogelijke steun is welkom. Met de tifosi en de gehele stad achter ons kan Pro Vercelli het kampioenschap alsnog binnenslepen," zei Massimo Secondo optimistisch. Alles is weer mogelijk. Forza Pro!