zondag 10 april 2011

Zegevieren met de Twaalfde Man. Pro Vercelli vs. Canavese 2-1

Afgelopen week riep de Pro Vercelli-selectie de achterban op om zich op zondag massaal als Twaalfde Man achter de ploeg te scharen in de wedstrijd tegen Canavese. Onder het motto “Samen Zullen We Winnen,” trapten de spelers af voor de cruciale laatste wedstrijden. “Met veel emotie en passie dragen wij het witte shirt. Laten we samen van het stadion een onneembare witte veste maken. Laat het een podium zijn waarop wij ons grote doel kunnen bereiken en schreeuw zo hard dat onze harten ervan overlopen en wij onze droom kunnen waarmaken. Voor jullie, voor onszelf en voor de ganse stad. Forza Pro Vercelli!”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Het bleken inspirerende woorden te zijn, want vol hartstocht won Pro Vercelli deze zondag de wedstrijd tegen Canavese. Het was nog even billenknijpen geweest toen Canavese op ruim driekwart van de wedstrijd via een strafschop op een 0-1 voorsprong kwam, maar gelukkig maakte Stefano Santoni (foto links) nog geen tien minuten later de gelijkmaker op aangeven van Matteo Bonomi. Het leek de logische eindstand te worden, helemaal toen er tegen het einde van de wedstrijd nog maar negen Witte Leeuwen op het veld stonden vanwege een rode kaart voor Nicolo Donida en het uitvallen van de net van een blessure teruggekeerde invaller Stefano Murante. Het stond Matteo Bonomi, die een van zijn beste wedstrijden van het seizoen speelde, echter niet in de weg vier minuten in blessuretijd nog een pass te verzenden die even plotseling als perfect door de bij de tweede paal inkomende matchwinner Alessandro Ranellucci werd binnengeschoten. Het Silvio Piola Stadion explodeerde! Pro Vercelli won met 2-1, en kwam zo met een wedstrijd minder gespeeld op gelijke hoogte met koploper Tritium.

Logisch dus dat trainer Braghin na afloop vol lof was. Tegen tuttoprovercelli.com zei hij: “Vandaag hebben wij het onmogelijke gepresteerd en de jongens verdienen daar veel applaus voor.” En rust, want de trainer kondigde aan dat de spelers pas op woensdag de training hoeven te hervatten in plaats van op maandag zoals te doen gebruikelijk. Er is dan ook met het hele hart gespeeld, bevestigde Santoni op dezelfde website. “De resterende wedstrijden zullen zwaar zijn, maar we hebben nu alles in eigen hand en als het publiek ons blijft steunen zoals vandaag (...)”