zondag 11 september 2011

Pro Vercelli vs. Foggia 0-0

En of Pro Vercelli een mooi resultaat boekte tegen Foggia? Jazeker! Met het 0-0 gelijkspel is het eerste punt in de Prima Divisione binnen, en zoals vooraf gezegd zou ieder punt tegen De Kleine Satans als winst gevierd mogen worden. Alleen het resultaat is dus al een feestje waard. Verder hielden De Witte Leeuwen de nul en werd er aanvallend het nodige gevaar gesticht. Vooral de beide Pietro’s (Iemmello en Tripoli) vielen voorin positief op. 

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Er waren overigens kansen over en weer, maar beide ploegen hadden hun zaakjes verdedigend op orde. Aan de kant van Pro Vercelli speelde vooral de jonge rechtsback Cancellotti een goede wedstrijd. In de eerste helft viel hij op met behoedzaam verdedigend spel en bracht hij vanaf de rechterflank aanvallende impulsen in de ploeg. De andere uitblinker aan de zijde van De Withemden was aanvoerder Calvi, die met zijn ervaring en vrijwel foutloos spel zondermeer de dragende speler was. Iemmello brak een aantal keer goed door en wist zich te onderscheiden door ook bij balverlies te blijven jagen op de bal. Tripoli viel na een uur spelen prima in.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
1.997 toeschouwers hadden een plekje in het Silvio Piola Stadion gevonden om getuige te zijn van de rentree van De Witte Leeuwen in de Prima Divisione. In de statistieken bij een Italiaanse voetbalwedstrijd wordt daar altijd gedetailleerd op ingegaan: 1.126 betalende toeschouwers, 590 seizoenkaarthouders en 281 geaccrediteerde bezoekers zorgden voor een recette van 15.000 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten