vrijdag 21 oktober 2011

Wederzijds respect

Enig respect voor de volgende tegenstander van Pro Vercelli is op zijn plaats. Tritium maakte vorig seizoen voor het eerst sinds de oprichting in 1908 zijn debuut in het profvoetbal en dat groeide gelijk uit tot een succes. Brutaal pakten de nieuwkomer meteen de titel in de Seconda Divisione A en gaf onder meer Pro Vercelli het nakijken. Pro Vercelli wist Tritium in de onderlinge duels ook niet te verslaan (1-0 nederlaag en 1-1 gelijkspel). Het kersverse sprookje van Tritium is sympathiek en het contrast met de roemruchte historie van Pro Vercelli groot. Op de ranglijst in de Prima Divisone A staat Tritum met één punt verschil een plekje boven De Witte Leeuwen. Dat alles maakt het onderlinge treffen van zondag op voorhand een interessante wedstrijd.

Moment uit de wedstrijd Pro Vercelli vs. Tritium
Seizoen 2010/2011
De spitsen van het kampioensteam maken nog altijd deel uit van de Tritium-selectie. Ze hebben mooie Italiaanse namen: Roberto Floriano en Roberto Bortolotto. De twee Roberto’s hebben vrijwel alle wedstrijden gespeeld, maar de teller van het duo blijft voorlopig steken op één treffer. De spelers van koploper Ternana liggen echter nog steeds wakker van de wonderschone treffer die Floriano tegen hen maakte. Op het middenveld speelt het 17-jarige toptalent Daniele Casiraghi dat ondertussen wordt begeerd door Atalanta Bergamo, de club waar Tritium nauwe banden mee onderhoudt getuige de huur van vier jonge spelers van La Dea (De Godin). De 29-jarige Enrico Bortolotto, de broer van Roberto, speelt naast Casiraghi op het middenveld en scoorde al drie keer in zeven wedstrijden. Tritium is niet alleen een verrassende ploeg, maar beschikt dus ook over veelbelovende spelers. Daarmee heeft het wel wat weg van hoe het sprookje van Pro Vercelli ooit begon.

Op de website van Tritium blikt Floriano vooruit naar de wedstrijd tegen Pro Vercelli: “Het is waar, ze hebben de minste goals tegen. In het veld zijn ze goed georganiseerd en ze geven weinig ruimte weg. Wat dat betreft is er bij Pro Vercelli niet veel veranderd in vergelijking met vorig seizoen toen ze in de Seconda Divisione ook al weinig weggaven. Bovendien beschikken ze over een veeleisende aanhang die de ploeg hartstochtelijk steunt. We zullen agressief moeten spelen, want we kunnen de punten goed gebruiken.” Het respect is volledig wederzijds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten