zondag 6 mei 2012

Vol vertrouwen met ijzersterke defensie op naar Taranto in de play-offs

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Pro Vercelli eindigde de reguliere competitie met een weinig enerverend 0-0 gelijkspel tegen Carpi op de vijfde plaats en leverde en passant een geweldige prestatie, want slechts vier keer (!) wist een tegenstander dit seizoen het doel te vinden in het Silvio Piola Stadion. Alleen Avellino, Pavia, Monza en Foligno lukte het om Valentini te passeren. De lokale pers is laaiend enthousiast over die prestatie en meldt dat Pro Vercelli thuis de minst gepasseerde defensie van Europa heeft; zelfs minder dan Champions League finalist Bayern München. Derhalve gaan De Witte Leeuwen de play-offs in met een ijzersterke defensie, Masi en Ranellucci vormen het onneembare centrum. Taranto, nummer twee in de eindrangschikking, is de eerstvolgende tegenstander in de play-offs om promotie naar de Serie B. 

Niemand ligt echt wakker van de loting, want De Withemden lieten zich dit seizoen door geen enkele ploeg het veld uitslaan en barsten van het vertrouwen. Met stralende blik meldde voorzitter Secondo op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Carpi dat het een prachtige tweestrijd belooft te worden. “Het is zeer bevredigend dat we de play-offs hebben gehaald,” zei de nu al legendarische voorzitter voorts. “Veel dank gaat uit naar de supporters.”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De opvallende namen in het elftal van assistent-trainer Turrone waren Miranda en Simone Talpa. Tweede keeper Miranda – net als Iemmello en Carraro gehuurd van Fiorentina – toonde het publiek zijn instincten met prima reddingen in de eerste helft op schoten van Poli en Concas. Verdediger Talpa maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de Prima Divisione en zei daarover het volgende tegen tuttoprovercelli.it: “Dit is een emotionele gebeurtenis. Ik had niet verwacht te worden opgesteld. Na de training van gistermiddag hoorde ik dat ik bij de selectie zou zitten en ik hoopte maximaal op een plekje op de bank, maar in plaats daarvan mocht ik spelen. Ik ben heel blij.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten