maandag 3 februari 2014

Schrale oogst, maar nog steeds op koers

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Als ik het goed begrijp begint het publiek in Vercelli hier en daar wat te morren na de reeks middelmatige resultaten van voor en na de winterstop. Dertien punten uit de laatste tien wedstrijden is een wat schrale oogst voor een serieuze kampioenskandidaat. Het gelijkspel thuis tegen Albinoleffe  van afgelopen vrijdagavond (1-1; doelpunt van Pro gemaakt door Scavone uit een corner van Greco) werd door sommigen dan ook als een teleurstelling beleefd. Enkele commentaren op fansites en in de media illustreerden dat als volgt:

La Stampa: “Een wedstrijd met weinig emotie.”

Chris King: “De creativiteit ontbrak.”

Corriere Eusebiano: “Pro zat zonder benzine en ideeën in de wedstrijd.”

Enrico de Maria: “We hebben slecht gespeeld, met teveel razernij, teveel stappen en teveel elementaire fouten.”

La Sesia: “Op vrijdagavond tegen Albinoleffe zagen we na de voorsprong een team dat, althans in de ogen van het publiek, geen drang toonde om de opponent te verscheuren.”

Ghigni Bianchi: “Hoe is het mogelijk dat je na tien minuten uit een hoekschop op voorsprong komt en daarna geen knikker meer raakt?”

Dit weekend sprak ik ook nog iemand van de club. “Het seizoen verloopt vrij goed, ook al kan het beter”, was het nuchtere commentaar. Geen paniek op de burelen, en dat lijkt me een goed ding. Of zoals een andere plaatselijke fan mij vertelde: “Het is gedurende het seizoen altijd mogelijk dat het een periode wat slechter gaat, maar ik kijk nog altijd positief naar de toekomst.” Daar ben ik het mee eens. Aan het begin van het seizoen was de doelstelling immers kwalificatie voor de play-offs, en Pro ligt nog altijd prima op koers om dat doel te bereiken. Uiteraard zijn door de goede prestaties de verwachtingen toegenomen, maar dat betekent niet dat het team door het ijs zakt als het even wat minder gaat dan de voorgaande periode.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Op de transfermarkt dan ook geen paniekacties van Pro. Bij het sluiten van de markt verwelkomde Pro afgelopen week weliswaar nog enkele nieuwelingen, maar de meesten van hen zijn gekomen om de selectie in de breedte te versterken. Pro nam al dan niet op tijdelijke basis afscheid van Ambrosio, Huston, Belfasti, Fochesato, Libertazzi en Spezzani, spelers die de eerste seizoenshelft niet of nauwelijks aan de bak kwamen. Voor hen in de plaats kwamen naast Kuqi, Statella en Iemmello, keeper Matteo Nodari (Carrarese), verdediger Shadi Ghosheh (Porto Tolle) en de middenvelders Simone Emmanuello (Atalanta Bergamo, voorheen Juventus-jeugd) en Andrea Corduri (Borgomanero). “Ik had liever minder spelers verhandeld, maar ik ben ervan overtuigd dat we intelligent hebben gehandeld”, was het commentaar van sportief directeur Varini na het sluiten van de markt. Ghosheh (foto) maakte tegen Albinoleffe een verdienstelijk debuut. Hij viel positief op en toonde karakter en een goede wedstrijdinstelling.

Varini werd ook gevraagd wie volgens hem de ‘winnaars’ waren van de wintermarkt. Volgens hem zijn dat: “Venezia en Virtus Entella, maar zelfs zij winnen niet meer.” Het zat Pro Vercelli naar omstandigheden dan ook mee dit weekend. Virtus Entella speelde thuis gelijk tegen Vicenza (1-1), waardoor de schade voor Pro in de top van de ranglijst beperkt bleef. Entella gaat nu aan kop met 41 punten. Pro staat tweede met 37 punten, op de voet gevolgd door Cremonese (33 punten). Enkele punten daar achter volgen ploegen zoals Vicenza, Coma, Venezia, Savona en Alto Adige. Dat is een prima uitgangspunt om de toekomst nog altijd met vertrouwen tegemoet te zien. Forza Pro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten