zondag 26 januari 2014

De wonderen zijn de wereld nog niet uit

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Eerlijk is eerlijk, de speler met één van de mooiste namen in de Prima Divisione A dit jaar is Luca Miracoli. ‘Licht’ en ‘wonderen’ in de naam van één speler, dat vormt al een belofte op zich. Alleen al op basis van zijn naam zou hij niet misstaan in de selectie van Pro, dat ooit groot werd aan de hand van La Linea delle Meraviglie (Het Wondermiddenveld). De 21-jarige nummer 9 van FeralpiSalo laat het echter ook op het veld zien. Twee seizoenen geleden toonde hij in de Seconda Divisione namens Valenzana al aan het net makkelijk te vinden. Dit seizoen blinkt Miracoli een divisie hoger uit in dienst van FeralpiSalo. Na dit weekend gaat hij zelfs de strijd op de topscorerslijst aan met Pro Vercelli-goalgetter Ettore Marchi. VercelliOggi sprak na de wedstrijd tegen Pro over “de buitengewone Miracoli”. Tegen Pro Vercelli scoorde Miracoli zijn tiende goal van het seizoen, en wat voor één. Met een wondergoal sloeg Miracoli La Pro het licht uit de ogen. Gelukkig verloor koploper Virtus Entella thuis in een doelpuntenfestijn tegen Lumezzane (4-5), waardoor de schade voor de Bianche Casacche beperkt bleef.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Enkele nieuwe spitsen ten spijt slaagde Pro er niet in de te scoren tegen FeralpiSalo. Vanwege de schorsing van Marchi kreeg het duo Greco/ Kuqi de voorkeur in de spits met Fabiano daar vlak achter. Dat leverde weliswaar enkele kansen op, maar geen doelpunten. Tegen het einde van het eerste kwartier van de wedstrijd had Greco twee kansen gemist op aangeven van respectievelijk Greco en Fabiano. Tegen het einde van de wedstrijd zag de Corriere Eusebiano zelfs heuse slapstick in de spits van Pro Vercelli. Zowel Greco als Kuqi blunderden opzichtig en een afstandsschot van Fabiano werd gestopt door de doelman van FeralpiSalo. Diep in blessuretijd miste Greco bovendien nog een uitgelezen kans op de voorsprong. “Voor de goal was het te inaccuraat”, stelde La Stampa in haar commentaar op de wedstrijd. Pro Vercelli miste overduidelijk een afmaker voorin. Pro Vercelli miste Marchi. FeralpiSalo beschikte daarentegen wel over een wonderspits. Zo eentje die vanuit het niets een wedstrijd beslissen kan. Luca Miracoli is zijn naam. Zeven minuten na rust sloeg hij meedogenloos toe. Hij profiteerde van balverlies van Scavone en joeg de bal keihard achter de kansloze Pro Vercelli-doelman Russo. Van twintig meter afstand, stijf in de linkerkruising. Een Eurogol en de winnende treffer. Invalbeurten van nieuwkomers Statella en Iemmello deden daar niets meer van af. Een grote kans van Cosenza ten spijt, het eerste verlies van dit seizoen is een feit.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Pro Vercelli heeft dus in Salò de kans gemist om de koploper op één punt te naderen. Ondertussen komen Vicenza, Cremonese en Savona naderbij. La Sesia was van de media het meest uitgesproken over de gemiste kans: “Kort gezegd: De Witten gooiden vandaag de grootste kansen weg. Slecht, slecht voor een team dat erop uit is om de competitie te winnen zonder de risicovolle play-offs in te hoeven gaan. Vooral omdat we niet weten hoeveel van deze mogelijkheden nog langs zullen komen.” Dat was ook reden voor lichte paniek onder de Pro Vercelli-fans. Sommige meegereisde supporters waren hun emoties niet helemaal de baas, want naar verluidt moesten de Pro Vercelli-spelers beledigingen incasseren toen zij het meegereisde publiek na afloop van de wedstrijd wilden bedanken. Voorzitter Massimo Secondo sprak er schande van: “Het is onbegrijpelijk dat ze zo reageren na het eerste verlies in negentien wedstrijden. Ik ben persoonlijk bereid om de klagers het geld van hun seizoenkaarten terug te geven. Tegen hen zeg ik dat ze beter thuis kunnen blijven. Vorig jaar in de Serie B zei ik al dat ik weet dat dit publiek gewend was aan Champions League-voetbal en het spijt me – sarcastisch bedoeld – dat we dat niveau niet weten vast te houden.” Diverse meegereisde fans voelden zich op Facebook overigens niet aangesproken door de voorzitter: bloed, zweet en tranen is het minste dat verwacht wordt door de fans die grote afstanden afleggen om hun ploeg te volgen.

Terug naar de wedstrijd. Trainer Scazzola verzorgde het commentaar op het sportieve gedeelte: “Zoals eerder, bijvoorbeeld in Bolzano, kregen we de kansen en mogelijkheden, maar wisten we die niet te benutten. De ongeslagen status of de gemiste kans om in te lopen op Entella kunnen mij weinig schelen. We moeten de pagina omslaan en weer groots gaan spelen.” Ach, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Vraag dat maar aan Luca Miracoli en consorten. In Salò ging het dak er na de onverwachte overwinning vanaf. Na het eindsignaal twitterde de club: “Finitaaaa!!! #feralpipro 1-0 con gran gol di #Miracoli!!! Grandi!” Volgende week: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten