zondag 12 september 2010

Casale vs. Pro Vercelli 0-2

“Een derby die we absoluut willen winnen,” zei trainer/coach Maurizio Braghin aan de vooravond van alweer de tweede ontmoeting in het net begonnen seizoen tegen de grote rivaal Casale. En wilskracht tonen werkt, zo bleek dit weekend. Pro Vercelli won de kleine klassieker met 0-2 en gaat fier aan kop in de competitie. “Dergelijke wedstrijden kunnen zeer stimulerend werken,” aldus Braghin.
Voor de wedstrijd gaf Braghin al aan dat er de afgelopen week hard was getraind. Wilskracht tonen en hard trainen; twee kernkwaliteiten die de Witte Leeuwen een eeuw terug tot grote hoogte deden stijgen. Het team dat in 1908 de eerste scudetto won, toonde al aan dat succes niet alleen afhankelijk is van talent, maar zeker ook bepaald wordt door wilskracht, voorbereiding en teamgeest. Pro Vercelli was een van de eerste teams die fanatiek trainden op hoekschoppen en vrije trappen. In plaats van het klassieke kick and rush werd wedstrijdcontrole door balbezit gepropageerd. Het zou de club geen windeieren leggen. En die historische context zal Braghin vast niet onbekend zijn (hij was immers eerder al eens drie seizoenen trainer van het “oude” Pro Vercelli.)
Met twee verliespartijen tegen de eeuwige rivaal Pro Vercelli kan het seizoen voor Casale-oprichter Rafaelle Jeffe - hij draait zich om in zijn graf - al als verloren worden beschouwd. Voor Pro Vercelli wordt het seizoen echter met de week interessanter. Gelet op de prima start in de competitie valt er voor de Witte Leeuwen iets te winnen dit jaar. Middenvelder Andrea Marconi verwoordde het eerder afgelopen week al in de plaatselijke krant La Sesia. “De start is veelbelovend gelet op het feit dat we nog niet op de toppen van ons kunnen spelen en het juiste ritme nog moeten zien te vinden. Vooral in het begin van de wedstrijd moeten we er meteen bovenop zitten.” Aan Marconi zal dat volgens eigen zeggen niet liggen. De dood of de gladiolen, is de mantra van de hardwerkende mannetjesputter op het middenveld. “Voetbal is geen sport voor kleine meisjes,” zei clubicoon Guido Ara al eens in een ver verleden.
Pro Vercelli won van Casale dankzij twee treffers van aanvoerder Matteo Bonomi. Beide doelpunten vielen voor rust. Het eerste schoot hij perfect binnen en de tweede goal maakte hij op aangeven van Marconi. Een publiekswissel met applaus van de aanhang was zijn verdiende beloning voor een spectaculair optreden.
Forza Pro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten