dinsdag 21 september 2010

Pro Vercelli vs. Renate 2-1

Nee, van een gemakkelijke walk-over was geen sprake. Afgelopen zondag eindigde de wedstrijd tussen de Witte Leeuwen en Zwarte Panters in een 2-1 overwinning voor Pro Vercelli, dat daarmee lijstaanvoerder in de competitie blijft. Laten we het erop houden dat het een degelijke overwinning is. Maar moeizaam was het ook. Niet in de laatste plaats vanwege de arbitrage waar flink wat op aan te merken viel. Maar ook het spel van Pro Vercelli behoeft de komende tijd aandacht. Het stond de overwinning echter niet in de weg. Al in de vijfde minuut passeerde Santoni Renate-doelman Amadori. Dertien minuten later had Renate zomaar gelijk kunnen maken, maar keeper Valentini redde miraculeus op de inzet van Moretti. In de 34ste minuut miste centrale verdediger Ranelucci nog een grote kans op de 2-0, die uiteindelijk in de 71ste minuut wel viel. Op aangeven van Santoni scoorde aanvoerder Bonomi (ja, hij weer) de 2-0. Pro Vercelli verdubbelde de score. Ruim een kwartier voor tijd profiteerde Renate van chaos in het strafschopgebied van Pro Vercelli en maakte 2-1. Het mocht echter niet baten voor de bezoekers uit Lombardije. Vlak voor tijd maakte Bonomi nog bijna de 3-1, maar 2-1 zou het blijven. De Witte Leeuwen gaven de Zwarte Panters het nakijken en daarmee is alles gezegd. Waardevoller is dat Pro Vercelli dankzij de overwinning fier aan kop van de competitie blijft staan. Het is een plek die de Witten traditioneel goed staat.
Pro Vercelli leeft! We durven weer te dromen. Tot mijn grote verrassing kent de supportersvereniging inmiddels ook een vrouwenafdeling: De Witte Leeuwinnen. Forza Pro!