woensdag 4 mei 2011

Onverminderd willen winnen. Forza Pro!

Vorige week werd voorzitter Massimo Secondo door de krant La Stampa geconfronteerd met de uitspraak dat sommige supporters zouden insinueren dat Pro Vercelli dit jaar helemaal niet wil promoveren gelet op de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. Volgens Secondo is dat een ridicule gedachte: “Met dit soort uitspraken kan ik helemaal niets. Vanaf het begin van de competitie draait de ploeg bovenin mee en promotie is nog altijd mogelijk. Ik zeg altijd dat ik liever vicevoorzitter ben op een hoger niveau dan voorzitter op het huidige.” Op de stelling dat veel supporters de play-offs, die van 22 mei tot 15 juni worden gespeeld, zien als een troostprijs, antwoordde de voorzitter: “Ik zou willen dat er met iets meer realiteitszin naar de situatie wordt gekeken. Het is tien jaar geleden dat deze club zich voor het laatst voor de play-offs plaatste. Het is dan wel erg simpel om te beweren dat het bereiken van de play-offs weinig voorstelt. We hebben onze plek in de nacompetitie twee speelronden voor het einde al zeker gesteld en dat is een hele prestatie.” Wat is er nodig om promotie te realiseren? “De ploeg en ik geloven erin en we hopen dat de rest van de stad dat ook doet. We werken met een vijfjarenplan en willen meedoen om het kampioenschap. Dat is dit jaar al gelukt en of je de titel dan wint of verliest wordt meestal op details beslist. Daar blijven we aan werken. We doen mee in de top van het klassement en laten doorgaans het beste voetbal in de competitie zien. Helaas heb je het niet altijd in de hand of je punten wint of verliest.”

Pro Vercelli reisde afgelopen zondag voor een overwinning naar Sacilese af, maar kwam van een koude kermis thuis. Volgens trainer/coach Maurizio Braghin was de scheidsrechter daar debet aan: “Het is een schande dat Mauro Calvi van het veld werd gestuurd, terwijl nota bene de laatste man van Sacilese op het veld mocht blijven staan na de overtreding (hands, GD) die ons een strafschop opleverde. Verder verdienden we nog een strafschop na een overtreding op Simone Ghezzi in de blessuretijd, maar er werd niet voor gefloten.”

Na elf minuten had Nicola Segato de thuisploeg op een 1-0 voorsprong gezet via kiezelhard kanonschot van 35 meter afstand. Vijf minuten later schoot Bonomi vanaf de strafschopstip de gelijkmaker binnen namens Pro Vercelli. In de 38e minuut kreeg Calvi de rode kaart na een vermeende overtreding op zijn directe tegenstander. Ondanks dat de ploeg volgens middenvelder Andrea Rosso bleef geloven in de overwinning, wist Pro Vercelli met tien tegen elf man de tweede helft niet meer naar zich toe te trekken. Eindstand: 1-1.

Door het gelijkspel daalde Pro Vercelli een plek op de ranglijst. Met nog één speelronde te gaan, gaat de titelstrijd enkel nog tussen koploper Tritium (56 punten) en de nieuwe nummer twee FeralpiSalo (54 punten). Pro Vercelli staat derde (met 52 punten) en kan zich dus gaan opmaken voor de play-offs. “We willen hoe dan ook promoveren,” zei Rosso na afloop van de wedstrijd. “We zijn nu even teleurgesteld omdat we mikten op de titel, maar het moraal in de kleedkamer blijft onverminderd hoog. Motivatie en wilskracht zullen de bepalende factoren in de play-offs zijn. Het maakt dan ook niet uit wie we als tegenstanders treffen.” 

Kortom, aan de wil om te winnen zal het voorlopig niet liggen en gelukkig laten de supporters van de club zich ook onverminderd gelden. Deze week zal een nieuwe fanclub worden gepresenteerd, die zich ten doel stelt om samen met de andere supporters de club de komende jaren correct en met passie aan te moedigen. Onder de naam “Ghigni Bianchi” wordt door de fans tegen het eind van dit historische seizoen meteen afgetrapt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten