woensdag 11 mei 2011

Op naar de play-offs!

Pro Vercelli sloot de reguliere competitie in mineur af met een verliespartij tegen Lecco in het Silvio Piola Stadion. De 1-2 nederlaag smaakt bitter in aanloop naar de play-offs, waarin Pro Vercelli mag aantreden tegen Pro Patria.   

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
In de twaalfde minuut van de eerste helft stond de Pro Vercelli-defensie dusdanig te slapen dat Lecco in staat werd gesteld de openingstreffer te maken. Zeven minuten later leek de gelijkmaker te vallen, maar de treffer van Ghezzi werd afgekeurd wegens buitenspel. Zes minuten daarna was het wel raak. Na een crosspass van Disabato schoot Santoni de gelijkmaker geplaatst binnen. Vervolgens kreeg Pro Vercelli via Ghezzi en vooral Bonomi nog kansen om op voorsprong te komen. Bij rust bleef het echter 1-1. Twintig minuten in de tweede helft kwam Lecco op 1-2 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Fysiek was Pro Vercelli niet meer tegen de tegenstander en de warmte opgewassen om de wedstrijd te doen kantelen.  

“Gelukkig hebben we een week om de batterij opnieuw op te laden. We gaan ons voorbereiden om goed voor de dag te komen in de play-offs. Er liggen vier wedstrijden in het verschiet waarin we het maximale moeten geven. Pro Patria is op papier sterker, maar wij zijn beter gemotiveerd,” zei doelman Alex Valentini na afloop van de wedstrijd tegen tuttoprovercelli.com. “Vandaag ging het helaas niet zoals we wilden, ook omdat Lecco over fittere spelers beschikte.”  

Trainer/ coach Maurizio Braghin was op zijn beurt teleurgesteld over het resultaat tegen Lecco, maar toonde vertrouwen in de toekomst. “We moeten eerlijk erkennen dat we slecht aan de play-offs beginnen. De komende twee weken zal ik de puzzel opnieuw moeten leggen om ervoor te zorgen dat we met het best mogelijke team starten.” Op de vraag welke conclusies hij trekt uit de strijd om het kampioenschap antwoordde Braghin: “Slechts twee wedstrijden zijn we echt in de fout gegaan, tegen Sambonifacese en Mezzocorona. Als we die twee partijen hadden gewonnen, hadden we kampioen kunnen worden. Het is een prachtig seizoen geweest, maar twee belangrijke wedstrijden hebben we gefaald. Dat moet veranderen. Je moet altijd presteren als je voor Pro Vercelli speelt, ook in de wedstrijden die minder belangrijk lijken.”

Na 32 speelrondes is de eindstand in de Lega Pro Seconda Divisione als volgt:
1.   Tritium  59
2.   Feralpisalò  57
3.   Pro Patria  52
4.   Pro Vercelli 1892  52
5.   Renate  50
6.   Savona  49
7.   Lecco  47
8.   Montichiari  41
9.   Rodengo Saiano  41
10. Casale  37
11. Canavese  36
12. Sambonifacese  34
13. Valenzana  33
14. Virtus Entella  31
15. Sanremese  27
16. Sacilese  27
17. Mezzocorona  23

Daarmee is de competitie ten einde en het moment aangebroken vooruit te kijken naar de komende wedstrijden. Braghin: “We spelen over twee weken tegen een heel sterke ploeg. Tegen Pro Patria moeten we 100% geven. Pro Vercelli keert na tien jaar terug in de play-offs en ik weet zeker dat de fans niet nog eens tien jaar willen wachten totdat Pro Vercelli promoveert.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten