maandag 23 mei 2011

Play-offs: Kleine Tijgers sturen Witte Leeuwen het bos in

Het gezicht van Pro Vercelli-voorzitter Massimo Secondo stond na de met 5-2 verloren play-offwedstrijd tegen Pro Patria op onweer. Tegen tuttoprovercelli.com liet hij zich ontvallen zich te schamen voor het optreden van de Witte Leeuwen: "Ik bied iedereen excuses aan die ons tot nu toe heeft gevolgd. Zij hebben dit optreden niet verdiend. Een wedstrijd kan verloren gaan, maar niet op deze manier. Zo mag je niet voor de dag komen in de semi-finale van de play-offs! Volgende week zondag hebben we een wonder nodig. We moeten met 3-0 winnen en ik wil zien welke spelers het verdienen nog langer voor Vercelli uit te komen. De enige speler die blijk van motivatie gaf was Maletesta. Als aanstaande zondag een herhaling van deze wedstrijd wordt dan kan iedereen beter direct inpakken." Klare taal van de voorzitter na afloop van de zeer teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Pro Patria. 

Voor het eerst dit seizoen werd Pro Vercelli door de Kleine Tijgers het bos ingestuurd en hoe! Na ruim tien minuten spelen stond Pro Patria al op een 2-0 voorsprong. Voor de 1-0 controleerde Dell' Aqua de bal op aangeven van Serafini, passeerde Pigoni en Labriola en schoot links van Valentini binnen. De 2-0 kwam van de voet van Pacilli, die tussendoor ook nog in buitenspelpositie de paal had geraakt. In de 15e minuut schoot Malatesta de aansluitingstreffer binnen na een combinatie met Santoni op links, maar dat mocht niet baten. Tien minuten voor rust gaf Pacilli de bal voor vanaf links aan de overkant. Ditmaal wist Serafini het net te vinden en kon als ruststand 3-1 worden genoteerd. De tweede helft begon vervolgens even dramatisch als de eerste. Na twee minuten lag de bal alweer in het voordeel van Pro Patria in het netje. Pacilli tekende voor zijn tweede treffer en de 4-1 voor Pro Patria. Dertien minuten later maakte Bonomi op aangeven van Malatesta 4-2. De man met de hamer deed nog geen tien minuten later zijn intrede. Cortesi rondde een crosspass van Bruccini keurig met het hoofd af: 5-2. Daarmee was de wedstrijd behoudens enkele laatste schoten op doel gespeeld. 

Waar was deze wanprestatie aan te danken? Aan de opstelling kan het niet hebben gelegen. Coach Braghin kon met een van zijn sterkst mogelijke formaties aantreden: Valentini, Pigoni, Schettino, Ranellucci, Labriola, Calvi, Rosso, Marconi, Malatesta, Bonomi en Santoni. Kortom, het waren niet de minste Witte Leeuwen die naar de slachtbank werden geleid. Ook de voorbereiding op de wedstrijd verliep op rolletjes met twee ruime zeges in oefenwedstrijden tegen weliswaar mindere goden, maar dat terzijde.

Het kan niet ontkend worden dat Pro Patria dit seizoen al verscheidene malen door Braghin was aangewezen als een bijzonder sterke en lastig te kloppen tegenstander waar de Witte Leeuwen het fysiek en op papier tegen moesten afleggen. De Kleine Tijgers waren als voornaamste degradant uit de hogere divisie het seizoen veelbelovend begonnen en golden als onomstreden titelfavoriet. Zeven punten aftrek vanwege het niet nakomen van financiële verplichtingen hielden ze onder andere uiteindelijk van de titel af. En puntverlies tegen Pro Vercelli. Niets stond de Witte Leeuwen in de weg om deze jaargang twee keer met 2-1 (competitie en beker) van Pro Patria te winnen en een keer gelijk te spelen. Beide thuisoverwinningen geven gelukkig nog een sprankje hoop op een goed resultaat in de return volgende week. Forza Pro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten