dinsdag 19 juli 2011

Het seizoen 2011/2012: Eerste trainingsdag, drie keer goed nieuws

De eerste trainingsdag van Pro Vercelli op maandag 18 juli bleek al snel een goed-nieuwsshow. In de eerste plaats omdat de voetbalbond die dag bekend maakte dat vijf clubs niet worden ingeschreven voor een plek in de Prima Divisione. Voor Atletico Roma, Ravenna, Gela, Lucchese en Salernitana valt definitief het doek.

Ten tweede werd bekend dat de vijf vrijgekomen plekken ingenomen zullen worden door clubs uit de Seconda Divisione, en Pro Vercelli geldt als een gerede kandidaat mits tijdig aan de inschrijvingsvereisten wordt voldaan. Na ontvangst van de inschrijvingen zal de voetbalbond een ranglijst samenstellen (op basis van de rangschikking afgelopen jaar en de historische prestaties de afgelopen vijf jaar) en de bovenste vijf op die rangschikking laten promoveren. Andere clubs die zich waarschijnlijk zullen inschrijven zijn de uit de Prima Divisione gedegradeerde clubs Alto Adige, Ternana en Monza en verder Prato, Avellino en L'Aquila. Clubs die eerder al eens van een gelijksoortige promotie hebben geprofiteerd komen deze ronde overigens niet in aanmerking voor promotie. Pro Vercelli zou er in de polls goed voor staan en wordt genoemd als derde of vierde ploeg die in aanmerking komt voor promotie. Nog even geduld.

Ten derde wist voorzitter Massimo Secondo te melden dat de club een ultieme inspanning zal doen het team te versterken als de promotie daadwerkelijk doorgaat. De provinciale krant La Sesia berichtte dat algemeen directeur Giancarlo Romairone heeft aangegeven dat de selectie in dat geval nog versterkt zal worden met twee ervaren krachten en een jong talent. Eén van die ervaren krachten zou zomaar een verrassende grote naam kunnen zijn waar de achterban bij weg kan dromen. Verder gaf Romairone aan dat hij momenteel moeizame onderhandelingen voert over de komst van Nicola Ferrari, een 21-jarige spits van Fano die vorig seizoen twaalf keer scoorde in de Seconda Divisione.

Mooi afgerond transfernieuws was er deze week ook nog. De Bommenwerper Simone Malatesta, de man van twee rake omhalen tegen Casale vorig jaar, speelt ook dit seizoen voor De Witte Leeuwen. Parma verhuurt hem nog een jaar aan Pro Vercelli. We hopen dat hij een vervolg geeft aan zijn sublieme optreden tegen de aartsrivaal en zich verder zal doorontwikkelen in het Silvio Piola Stadion. De aanwezigheid van Malatesta wordt door nieuweling Gianni Fabiano in ieder geval als een voordeel gezien. Beide spelers kwamen samen uit voor Carpi, en Fabiano denkt vanaf de linkerflank Malatesta van bruikbare ballen te kunnen voorzien.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Na al deze spannende ontwikkelingen op de burelen moeten we niet vergeten dat op het veld alweer gewerkt werd. Trainer/coach Maurizio Braghin en zijn staf gingen aan de slag met de volgende spelers:
Doelmannen: Alex Valentini (05/04/88) en Marzio Dan (19/10/78).
Verdedigers: Lorenzo Bocca (12/11/91), Francesco Pigoni (29/03/86), Tommaso Cancellotti (22/05/92), Alessandro Ranellucci (25/02/83), Marco Modolo (23/03/89), Francesco Battaglia (26/04/85), Alberto Masi (02/09/92), Stefano Murante (25/02/83).
Middenvelders: Mauro Calvi (17/04/84), Donato Disabato (17/04/90), Andrea Marconi (25/05/85), Andrea Rosso (27/07/84), Francesco Gazo (29/02/92) en Davide Nocciola (24/01/92).
Aanvallers: Stefano Santoni (07/11/89), Simone Malatesta (09/02/82), Matteo Di Piazza (01/01/88) en Gianni Fabiano (09/07/84).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten