zondag 31 juli 2011

Het seizoen 2011/2012: Veelbelovende ontwikkelingen en een vleugje nostalgie

De aanmelding is de deur uit. Pro Vercelli doet een serieuze gooi naar een plek in de Prima Divisione. Met dat in het achterhoofd loopt de voorbereiding veelbelovend.

Acht clubs hebben zich bij de voetbalbond aangemeld om in aanmerking te komen voor een van de vijf vrijgekomen plekken in de Prima Divisione. Het gaat om Alto Adige, Poggibonsi, L’Aquila, Prato, Savona, Ternana, Avellino en Pro Vercelli. De perspectieven voor De Witte Leeuwen zijn gunstig, te meer omdat Savona en L’Aquila hun aanmelding niet hebben vergezeld van de vereiste financiële borgsom à 600.000 euro. De aanmelding van Pro Vercelli is daarentegen geheel volgens het boekje en de lokale pers beweert dan ook dat de club met een been in de Prima Divisione staat. Zeker weten doen we dat pas op 4 augustus, wanneer de voetbalbond uitsluitsel geeft. Dat zijn nog vier nachtjes slapen.

Ondertussen is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in volle gang. Met tevredenheid kan trainer/coach Maurizio Braghin terugblikken op drie geslaagde oefenwedstrijden. Met een treffende 11-0 uitslag werd op 24 juli afgetrapt tegen een lokale selectie uit Cantalupa. Bij rust stond het al 7-0 dankzij goals van Fabiano (3x), Marconi (1x) en Di Piazza (3x). In de tweede helft kwam de jeugd aan bod en die ging vrolijk op de ingeslagen weg verder. Gazo, Piovano (2x) en Modolo scoorden na rust. Kortom, een prachtige opsteker aan het begin van de voorbereiding.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Dat goede begin kreeg op 28 juli een passend vervolg in de eerste helft van de oefenwedstrijd tegen Serie B-team Reggina. In de 27e minuut kwam Pro Vercelli zelfs op voorsprong dankzij een goal van Santoni; goed voorbereid door Fabiano en Calvi. Hoewel de gelijkmaker vlak voor rust viel, kon Pro Vercelli tevreden terugblikken op de eerste helft. De tweede helft sloeg de vermoeidheid echter toe bij De Witte Leeuwen. Reggina schakelde een tandje bij en liep uit naar een 5-1 overwinning.

Met de Prima Divisione in het achterhoofd leerden De Witte Leeuwen echter snel, en afgelopen zaterdag werd Varese, eveneens uitkomend in de Serie B, overtuigend verslagen met 2-0 door doelpunten van Santoni en Rosso. Pro Vercelli liet zien in goede vorm te steken, de Pro Vercelli-verdediging hield prima stand tegen de op papier sterkere tegenstander en de aanvallers Santoni en Di Piazza vormden voortdurend een plaag voor de Varese-defensie.

In de wedstrijden tegen Reggina en Varese deed ook Pro Vercelli’s nieuwste aanwinst mee: Umberto Germano, 19 jaar jong en afkomstig uit het nabij gelegen Cigliano. Umberto is volgens zeggen een zeer groot talent, wiens naam over niet al te lange tijd wel eens op ieders lippen kan liggen. Zo heeft hij bij de Juventus-jeugd al even aan het allerhoogste niveau mogen ruiken. In al zijn bescheidenheid richt de enigszins verlegen Germano zijn blik in de eerste plaats op zijn nieuwe avontuur bij Pro Vercelli. “Voor mij is dit een grote kans. Pro Vercelli is een prachtige club en bovendien niet ver van huis.” Kortom, met het grote talent uit de regio heeft de club weer een echte Witte Leeuw in de gelederen (tijdens de antieke gloriejaren bestonden de Pro Vercelli-elftallen immers voornamelijk uit grote regionale talenten). Het is een heerlijk vleugje nostalgie over de veelbelovende ontwikkelingen van nu waarmee de club onverminderd blijft boeien.