zaterdag 31 december 2011

De tussenstand volgens Braghin en Romairone

Maurizio Braghin en Giancarlo Romairone zijn respectievelijk in de rol van trainer en algemeen directeur verantwoordelijk voor technische zaken en daarmee de vaders van de huidige sportieve successen. Tuttoprovercelli.com interviewde beide heren over het verloop van de eerste seizoenshelft. Op dit blog zijn de uitspraken van Braghin en Romairone samengevoegd onder een aantal thema’s die de afgelopen seizoenshelft kenmerken. Over Pro Vercelli in de Prima Divisione en… 

De verrassende prestaties de afgelopen seizoenshelft
Romairone: “Eerlijk waar, op de vooravond van dit seizoen waren we optimistisch, want we wisten waarmee we bezig waren; de vorig seizoen ingeslagen weg voortzetten. De spelers die we op het oog hadden kwamen en zij bleken prima in de bestaande groep te passen. Het is een bevredigende baan die ik heb, de jongens blijven me verbazen.”

Braghin: “De credits gaan naar hen die hebben gespeeld en naar hen die niet in staat waren een directe bijdrage te leveren op het veld, maar die dichtbij het team verkeerden. Tot nu toe spelen we een indrukwekkend seizoen.” 

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Het goede spel van de ploeg ondanks tegenslag
Braghin (foto links): “De wedstrijd tegen Sorrento hebben we heel intens gespeeld en het lukte ons de gehele wedstrijd in een constant ritme te spelen. Als we op die manier spelen en het tempo bepalen, hebben alle ploegen veel moeite met dit Pro Vercelli. We proberen de wedstrijden altijd zo goed mogelijk voorbereid te beginnen, waarbij rekening wordt gehouden met de kwaliteiten van de tegenstander. Sorrento kwam bijvoorbeeld naar Vercelli om het spel te maken en wij hebben daar met succes op geanticipeerd. Dat is overigens niet altijd makkelijk, tegen SPAL hadden we de tegenstander bijvoorbeeld uitgebreid bestudeerd, maar dat pakte in de wedstrijd anders uit. Gelukkig waren we die wedstrijd scherp genoeg om de kansen die we kregen te benutten.”

Romairone: “Wat ik kan zeggen is dat Pro Vercelli tot nog toe eigenlijk niet met het ideale elftal heeft kunnen spelen. De trainer moest van de noodzaak deugd maken. Calvi was al snel uitgeschakeld met een blessure en het verlies van de zeer goed presterende Cancellotti kwam hard aan. Voorts raakte ook Di Piazza geblesseerd en dat zijn slechts enkele van de tegenslagen waar Pro Vercelli wekelijks op moest anticiperen om met een goed elftal voor de dag te kunnen komen tegen belangrijke tegenstanders. In de kleedkamer heeft men zich tot nu toe voorbeeldig opgesteld en de spelers offeren zich wekelijks op voor drie punten.”

Braghin: “We hebben spelers die geëquipeerd zijn om meerdere rollen te vervullen en in verschillende systemen te spelen. We begonnen de competitie in een 4-3-3-opstelling en eindigden de eerste seizoenshelft met 4-3-1-2. Tussendoor hebben we ook nog in een offensieve 4-4-2-opstelling gespeeld. Door blessures en uitvallen van spelers was ik ook genoodzaakt om in de opstelling te schuiven en dat maakte het vooral lastig op de training. Gelet op de wisselingen moesten we veel oplossingen en automatismen in de ploeg slijpen. In het begin vroegen we ons af of de spelers dat wel aan konden, maar al snel bleek dat de jongens goed spel op de mat konden leggen.”  

Het kunstgrasveld dat in het voordeel van Pro Vercelli zou zijn
Braghin: “Ik zie geen grote verschillen met een normaal veld. Op het kunstgrasveld zijn geen gaten en de bal rolt sneller, maar uiteindelijk gaat het erom wie het beste calcio speelt.”  

Het geringe aantal tegendoelpunten
Braghin: “De defensieve afspraken zijn dit jaar heel helder, hoewel vanaf het begin van het seizoen sprake is van veel positiewisselingen achterin. We verdedigen met de linies dicht op elkaar, zodat verdedigen een taak is van iedereen. Op die manier kan de ploeg gevaarlijk worden via snelle uitbraken en snel omschakelen om de defensie met alle spelers te ondersteunen. Dankzij de bereidheid van de spelers zich hiervoor in te spannen, zijn we in staat een hechte defensie neer te zetten die goed geëquipeerd is om gevaarlijke spelsituaties van onze tegenstanders ver van zich af te houden.”

De middenvelders Mauro Calvi en Andrea Rosso
Braghin: “Calvi en Rosso ken ik inmiddels goed. Ze weten wat ik wil en met hen beschik ik over twee zekerheden in de ploeg die verschillende problemen kunnen oplossen. Nu ik een paar jaar met ze train weet ik wat ze aan heb.” 

Romairone: “Mauro is een speler met zowel grote sociale als voetbalkwaliteiten. Op zo’n speler zaten we te wachten en ik weet zeker dat zijn toegevoegde waarde tegen het eind van het seizoen is gebleken. We zijn content met wat Rosso brengt. Met zijn professionele instelling schikt hij zich in elke rol. Hij is zeer waardevol voor het elftal.”

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De talentvolle aanvaller Pietro Iemmello
Romairone (foto rechts): “Iemmello is een speler die afgelopen zomer in de belangstelling van veel clubs stond na het optimale spel dat hij in de jeugdcompetitie in dienst van kampioensploeg Fiorentina had laten zien. We hebben het geluk gehad dat we hem konden halen en zijn blij dat Pro Vercelli de eerste stap is in zijn professionele carrière. Hij is zo’n talent waar je naar uitkijkt. Hij is een complete speler met complementaire kwaliteiten die ook waardevol is als het even niet loopt.” 

Braghin: “Iemmello zou het wel eens makkelijker kunnen hebben in de Serie A dan in de Prima Divisione, maar hij kan zich nog steeds verbeteren. Hij beschikt in ieder geval over het talent en de benodigde kwaliteiten.”

Romairone: “Ik denk ook dat de druk op een aanvaller in de Prima Divisione groter is dan in de Serie A. Iemmello kan zich nog steeds verbeteren en in het bijzonder nog qua karakter groeien mede dankzij de aanwezigheid van ervaren spelers op de training.” 

De scorende spits Simone Malatesta
Romairone: “Niemand heeft ooit getwijfeld aan de kwaliteiten van Malatesta en we wisten allemaal hoe zeer we een bepalende speler in de punt van de aanval misten. We zijn blij dat hij het net weet te vinden, want hij leeft voor doelpunten. Met zijn komst, beschikt de ploeg over een ultieme aanvaller die uit het niets een wedstrijd kan beslissen. Hij is een fantastische afmaker in één-tegen-één-situaties. In deze competitie behoort hij tot de besten.”

De talenten en transfergeruchten
Romairone: “De club kiest voor zekerheid op de transfermarkt en voor de ontwikkeling van jonge spelers. We zijn er in geslaagd om talent snel naar een hoger niveau te brengen.” 

Braghin: “Masi en Cancellotti zijn de verrassingen van dit seizoen en Bencivenga lijkt tot grote dingen in staat. Germano groeit en heeft het in zich een belangrijke speler te worden. Als hij geduld betracht, ligt er een grote carrière voor hem in het verschiet.”  

Romairone: “Masi is een lichtpunt in de selectie die ons al veel heeft gebracht en dus verbaast het me niet dat grotere clubs hem in de gaten houden. Ik hoop echter dat hij eerst nog meer wedstrijden op dit niveau speelt om zijn persoonlijkheid en defensieve kwaliteiten verder te ontwikkelen. De toekomst zal leren of hij in januari nog voor ons speelt. Mijn baan bij Pro Vercelli is wat dat betreft iedere dag weer spannend. We zijn ook zeer tevreden over Valentini, maar wensen niet mee te werken aan een onmiddellijk vertrek. Hij blijft bij Pro Vercelli. Ik hoor verschillende geluiden dat hij in de belangstelling van diverse clubs staat, maar we hebben nog geen officiële boden ontvangen. We zijn blij dat we een doelman van zijn kaliber tussen de palen hebben staan.”

Mogelijke versterkingen in de winterstop, de toekomst en tweede seizoenshelft
Romairone: “De selectie is concurrerend genoeg, eventuele aankopen zullen in ieder geval 100% inzetbaar moeten zijn om Braghin extra oplossingen te kunnen bieden.” 

Braghin: “Ik voel me hier fantastisch en kan het goed vinden met de voorzitter en de clubleden. De achterban en ik streven continue naar verbetering. Ik ken mijn vak echter goed en weet dat veel van de resultaten afhangt. Iedereen is tevreden nu we resultaten boeken.”

Romairone: “Ik hou er niet van voorspellingen te doen. Onze doelstelling is en blijft in de eerste plaats handhaving. De competitie is nu op de helft en de ploegen die we in de terugwedstrijden treffen, zullen er tegen ons niet met de pet naar gooien. Uiteraard zullen we hard blijven werken om ons te verbeteren, maar we moeten ons niet blindstaren op de positie op de ranglijst. Op het veld is de intentie wel iedere wedstrijd te winnen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten