donderdag 2 februari 2012

Meesterzet? Carraro kers op de Pro Vercelli-taart

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt wist de algemeen directeur van Pro Vercelli, Giancarlo Romairone, weer toe te slaan met een veelbelovende meesterzet. De 19-jarige aanvallende middenvelder Federico Carraro komt op huurbasis over van Fiorentina na de eerste seizoenshelft acht wedstrijden in de Serie B in dienst van Modena te hebben gespeeld. Carraro startte zijn carrière in de jeugdopleiding van Padova en stapte in 2006 over naar de jeugdacademie van Fiorentina. Op 14 januari 2010 debuteerde hij namens die club als invaller in een bekerduel tegen Chievo Verona. Op 20 januari viel hij in het bekertoernooi weer in, ditmaal in de kwartfinale tegen Lazio Roma. Op 16 mei 2010 maakte Carraro zijn debuut in de Serie A middels een invalbeurt in de wedstrijd tegen Bari. Sinds 2006 kwam hij uit voor alle Italiaanse vertegenwoordigende jeugdelftallen. Na Alberto Masi, Tommaso Cancellotti en Pietro Iemmello – overigens een goede vriend van Carraro –  krijgt Pro Vercelli dus wederom de beschikking over een groeidiamant uit de jeugdopleiding van een gerenommeerde profclub.  

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De versterking komt absoluut niet ongelegen omdat Pro Vercelli nog geen dag na de transfer met flinke tegenslag werd geconfronteerd. Zowel de kersverse en prima presterende aanwinst Marco Martini als ook de net van een blessure teruggekeerde Matteo di Piazza vielen op de training uit met een blessure. Zij zijn zeker niet beschikbaar voor de volgende wedstrijd tegen Benevento en mogelijk ook niet in de daaropvolgende wedstrijd tegen Avellino. Voorts zijn ook Gianni Fabiano en Iemmello nog altijd uitgeschakeld en is Simone Malatesta nog niet hersteld van zijn voetblessure. Romairone gaf dan ook aan dat aangenomen mag worden dat Carraro komende zondag al zijn debuut zal maken achter de enige twee overgebleven aanvallers Davide Tonani en Pietro Tripoli.

In de vers gevallen sneeuw nam Carraro afgelopen woensdag voor het eerst deel aan de training van Pro Vercelli. Carraro zei bij die gelegenheid zelf over zijn overgang: “Ik ben hier content mee. Ik realiseer me dat de overstap van de jeugd naar profvoetbal groot is, maar bij Modena in de Serie B heb ik al flinke stappen gezet. Ik heb zin in dit nieuwe avontuur en denk veel te kunnen leren van de technische staf.” 

Op tuttoprovercelli.com gaf Pro Vercelli-voorzitter Massimo Secondo ook wat graag zijn commentaar op de veelbelovende bliksemtransfer: “We vinden dat we met hem een prima slag hebben geslagen om de selectie te versterken in aanvulling op de komst van Martini. Carraro is als speler gegroeid in de jeugd van Fiorentina en ondervond weinig problemen om mee te komen in de selectie van Serie B-club Modena. Onze transfermarktexpert Giancarlo Romairone heeft wederom laten zien een neusje te hebben voor het vinden en aantrekken van echte aanwinsten. Het waren zeker geen gemakkelijke onderhandelingen, want Pro Vercelli wilde de speler graag aantrekken en Modena wilde hem niet kwijt. De goede relatie die we onderhouden met Fiorentina sinds de komst van Iemmello en ons profiel van succesvolle opleidingsclub waren uiteindelijk doorslaggevend. Fiorentina gaf er uiteindelijk de voorkeur aan Carraro bij ons te stallen vanwege de springplank die Pro Vercelli biedt.” 

Giancarlo Romairone aasde op zijn beurt al langere tijd op de speler die door velen als grootste Italiaans talent op zijn positie wordt gezien. Momenteel is hij basisspeler in Italië Onder-21. Carraro staat bekend om zijn technische kwaliteiten en fantasierijke spel en beschikt over een geweldig linkerbeen. Hij schijnt een echte trequartista in de traditie van Roberto Baggio, Francesco Totti en Alessandro Del Piero te zijn. Kortom, een heerlijke kers op de Pro Vercelli-taart die al zo lekker smaakt dit seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten