zondag 26 februari 2012

Talentendagen in Vercelli! Pro Vercelli vs. Reggiana 2-0

Pro Vercelli overtuigde voor de zoveelste keer, nu in het treffen tegen Reggiana van afgelopen zaterdag. Het werd 2-0 voor Pro Vercelli dankzij twee goals van Pietro Iemmello. Wederom slaagden De Witte Leeuwen erin de nul te houden. De talenten in het team wisten zich deze wedstrijd te onderscheiden bij de club die zich in zijn gloriejaren onderscheidde met talent.

De eerste helft begon van beide kanten nog afwachtend, zonder echt enerverende momenten. In de 14e minuut stichtte Iemmello voor het eerst gevaar met een schot op goal dat werd tegengehouden door een verdediger van de tegenstander. Twaalf minuten later was het weer Iemmello die gevaarlijk werd, ditmaal op aangeven van Umberto Germano. Het schot werd echter gepareerd en tot corner gedegradeerd door de uitstekende Reggiana-doelman Silvestri. Het deerde de jonge Pro Vercelli-aanvaller niet, die eigenlijk alleen maar meer geïnspireerd raakte door de kansen en de derde kans was dan ook raak. Vanaf het middenveld wist Federico Carraro met een buitengewoon goede opening de opgekomen Angelo Bencivenga te bereiken, die vanaf rechts een perfecte pass op Iemmello gaf. Iemmello kopte de bal op zijn beurt effectief binnen. 1-0 voor Pro Vercelli! Reggiana kon daar vervolgens weinig tegenover stellen. Iemmello was dan ook de laatste die zich iets in de weg liet leggen. In de 34e minuut was hij dicht bij een tweede goal. Wederom een kopbal, ditmaal uit een voorzet van Andrea Marconi, maar hij miste dit keer het doel rakelings. In de 38e minuut moest Reggiana met tien man verder omdat verdediger Calzi zijn tweede gele kaart in de wedstrijd pakte.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Na rust kwam Pro Vercelli meteen weer gevaarlijk uit de startblokken. Germano vond Iemmello (foto links), hoe kan het ook anders, wiens schot werd gepareerd door doelman Silvestri en voor de voeten van Simone Malatesta viel, die de bal echter ongelukkig raakte en over de achterlijn deed belanden. Reggiana kwam er ondertussen nog steeds nauwelijks aan te pas. Alleen doelman Silvestri was een rots in de branding voor de bezoekers. Met drie aanvallende wissels probeerde Reggiana-trainer Zauli de wedstrijd nog te doen kantelen. Pro Vercelli-trainer Maurizio Braghin toonde zich echter niet onder de indruk en wisselde in de tweede helft ook drie spelers (Mauro Calvi voor Andrea Rosso, Donato Disabato voor Carraro en Matteo di Piazza voor Malatesta), echter zonder zijn tactiek aan de tegenstander aan te passen. Vervolgens volgden nog kansen voor Iemmello – alweer! – en Calvi. Vlak voor het eindsignaal veroverde Disabato de bal op de aanvallende middenvelders van Reggiana en bediende Iemmello op maat die geheel vrijstaand Silvestri met een mooie lob passeerde. De 2-0 overwinning was een feit!

Net als de derde plek op de ranglijst die werd ingenomen. Met een wedstrijd minder gespeeld en slechts vier punten achterstand op nummer twee Taranto, belooft het treffen tussen beide ploegen van komend weekend een ware kraker te worden. “We zullen bewust van onze kracht aantreden tegen Taranto,” zei Iemmello over die wedstrijd. En wat werd er gezegd over de held van de dag zelf? La Sesia: “Pietro Iemmello brengt Pro Vercelli weer een stapje dichterbij de play-offs. Dat is een droom die aan het begin van het seizoen nog uit de lucht leek gegrepen. De jonge aanvaller scoorde twee goals, maar bleek bovenal gemotiveerd, vol passie en inzet en bereid zich op te offeren voor de ploeg. Kortom, de speler waar we allemaal op gewacht hebben. Een speler die daadwerkelijk het verschil kan maken. Toch moet ook benadrukt worden dat in de wedstrijd van zaterdag een ander juweel afkomstig van Fiorentina zijn aandeel had in het succes: Federico Carraro (foto onder). De nummer 10 van Pro Vercelli goochelde met de bal en stond aan de wieg van het openingsdoelpunt. Hij liet echter vooral zien de wedstrijd te kunnen lezen en van minuut tot minuut het spelbeeld te kunnen beïnvloeden.” La Sesia gaf vervolgens de hoogste cijfers aan drie talenten: Iemmello, Carraro en Germano ontvingen alle drie een 7,5.

Dat deed terugdenken aan de gloriedagen van weleer toen Pro Vercelli roem vergaarde met elftallen die geheel uit (lokaal) talent bestonden, en aan een interview dat afgelopen week werd gehouden met de voorzitter van Pro Vercelli. Massimo Secondo zei: “Wij geloven heilig in dit beleid (gericht op jonge talenten, GD). In de loop van het seizoen hebben we vele blessures gehad en moest de trainer soms drie of vier van hen in de basis opstellen, en stuk voor stuk stonden ze er meteen. Applaus voor onze directeur Giancarlo Romairone is dan ook op zijn plaats. Hij heeft onmiskenbaar aangetoond een timmermansoog te hebben voor het herkennen van talent. Volgende week vliegen drie van onze jongens naar Engeland, dat is een impliciete erkenning voor het professionele werk dat hij verricht. Daar valt niets tegen in te brengen. Masi, Bencivenga en Germano zullen met het jeugdteam van de Lega Pro deelnemen aan een internationaal toernooi voor vertegenwoordigende elftallen. Cancellotti had de vierde kunnen zijn als het hem de afgelopen periode niet zo had tegengezeten.”

De spanning en verwachtingen stijgen in Vercelli. Braghin probeert iedereen dan ook terecht met beide beentjes op de grond te houden: “Dromen kunnen waarheid worden, maar zonder bloed, zweet en tranen kan al het goede van nu als sneeuw voor de horizon verdwijnen.” De trainer zat met zijn gedachten alweer bij de volgende wedstrijd tegen Taranto, de ploeg met de granieten defensie. De voorzitter blijft zich ook gepast bescheiden opstellen. Hij zei eerder deze week: “Wij leven bij de dag. We realiseren ons dat we over een fantastische spelersgroep beschikken die optimaal wordt geleid door Maurizio Braghin. We willen de ingeslagen weg vervolgen en zoveel mogelijk mensen aan ons binden. Er zijn nog flink wat speelrondes te gaan. Pas daarna zal de balans opgemaakt worden.”