dinsdag 6 maart 2012

Withemden in Droomland

Quitidiano.it schreef dat Taranto goed speelde tegen Pro Vercelli, maar dat het positieve spel niet genoeg was voor de winst. De wedstrijd tussen de nummer twee en drie op de ranglijst eindigde net als het eerste onderlinge treffen van dit seizoen in 0-0. Voor Taranto was dat het vierde gelijkspel op rij. Voor Pro Vercelli was het een goed resultaat.

Het leukste interview na de wedstrijd hield tuttoprovercelli.com met Manzo Giacinto, DOCG-supporter van Pro Vercelli, die sinds jaar en dag geen wedstrijd van Pro Vercelli aan zich voorbij laat gaan en dus ook zuidwaarts naar de hak van de laars afreisde om zijn club te zien spelen. Daar scheen het zonnetje en zijn verslag was als volgt: “Het was een heerlijke wedstrijd. De eerste helft was een lijdensweg, maar in de tweede helft hadden we kunnen winnen. Vlak voor tijd wist Pro Vercelli nog drie grote kansen te creëren, maar het lukte niet te scoren. Dat was erg jammer. Alles overziend was het echter een positieve uitkomst. Het doet een mens goed om hier zonder averij en met de kin omhoog te mogen vertrekken.”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De wedstrijd werd gespeeld voor 4000 toeschouwers in het enorme Erasmo Iacovone Stadion (capaciteit bijna 28.000) dat is vernoemd naar de spits onder wiens aanvoering Taranto in het seizoen 1977-1978 serieus meestreed om promotie naar de Serie A. Dat seizoen is nog altijd een sportief hoogtepunt in de clubgeschiedenis en tegelijkertijd een tragisch dieptepunt omdat Iacovone op 6 februari 1978 omkwam bij een auto-ongeluk. De herinnering aan de legendarische lokale aanvaller leeft sindsdien voort in de naam van het stadion, maar de promotiedroom viel in duigen.

Juist in dat stadion mochten De Witte Leeuwen na het laatste fluitsignaal blijven dromen over hun promotiekansen. Tuttomercatoweb.com schreef dat Pro Vercelli ongehavend uit de strijd kwam na een wedstrijd lang achter de ploeg van trainer Dionigi te hebben aangelopen. De Witte Leeuwen boekten een waardevol gelijkspel en tuttomercatoweb.com zag dan ook vooral de lichtpuntjes. Gelet op de fantastische reeks die Pro Vercelli sinds de winterstop heeft neergezet en de wedstrijd tegen Avellino die de club nog op de concurrentie tegoed heeft, is de tweede plek op de ranglijst heel dichtbij volgens de website.

Tuttomercatoweb.com noteerde het volgende commentaar van trainer/coach Maurizio Braghin na afloop van de wedstrijd: “In de eerste helft leden we helse pijnen; Taranto bracht ons in grote moeilijkheden. Onze doelman en hun gebrek aan scherpte bleken onze redding. In de tweede helft kwamen we er zelf wat beter uit. Taranto is een geweldige ploeg, die veel indruk op me heeft gemaakt. Wij kregen nog enkele kansen toen zij wat gas terugnamen.” Op tuttoprovercelli.com zei spits Simone Malatesta over de wedstrijd: “Een punt tegen Taranto is zeker een belangrijk resultaat voor ons, niettemin had ik er meer uit willen halen en waren we dichtbij de overwinning. Uiteindelijk waren de grootste kansen voor ons.”

La Sesia vond dat Pro Vercelli en in het bijzonder Germano, Iemmello en Martini beter met die kansen hadden mogen omspringen. De provinciale krant zag de wedstrijd vooral als een waarschuwing voor het treffen tegen Avellino dat midweeks gepland staat. De Wolven verloren dit weekend van Monza en schakelden zichzelf met dat verlies zo goed als uit voor de play-offs. La Sesia vreest dat Avellino nu alles of niets zal spelen en dan kunnen fouten zoals in de wedstrijd tegen Taranto zomaar worden afgestraft. Om dat te voorkomen pleit La Sesia ervoor Federico Carraro weer een basisplaats te gunnen. De kwikzilverachtige nummer tien mocht tegen Taranto pas in de tweede helft invallen, maar moet volgens de krant in staat geacht worden De Withemden in het restant van de competitie de weg te leiden richting droomland.