zaterdag 16 maart 2013

Padova vs. Pro Vercelli 0-1. Horacio Fantastico! Een nieuwe lente voor Pro?

Sportief directeur Giancarlo Romairone toonde zich deze week sportief over de situatie waarin Pro verkeert. Het had de club dit seizoen vanwege verschillende redenen niet meegezeten, vandaar dat in januari het roer was omgegaan. “We hopen nu vooral dat we op tijd zijn geweest”, aldus de football manager van Pro. “We moeten niet naar de ranglijst kijken, maar gewoon zoveel mogelijk punten pakken door van wedstrijd naar wedstrijd te leven. Dat is niet eenvoudig, omdat we de druk voelen om ten koste van alles resultaten te boeken.” Het waren mijns inziens reële en geruststellende woorden van Romairone, die wellicht wat druk van de ketel haalden voor de ietwat aangeslagen ploeg die twee lastige wedstrijden in het vooruitzicht had. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen Padova, subtopper in de Serie B.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De eerste helft in het Stadio Euganeo was van twee kanten niet enerverend geweest. Het kwam de thuisploeg zelfs op een fluitconcert te staan bij rust. De eerste helft had dan ook weinig om het lijf. Padova was eenmaal dichtbij een doelpunt. Uit een corner kopte De Vitis namens Padova op doel, maar Pro Vercelli-keeper Valentini redde miraculeus. Pro wist er enkele malen aanvallend doorheen te komen, resulterend in kansen voor met name Ragatzu en Cristiano. Ruim twintig minuten in de tweede helft was het opeens wel raak voor Pro. Vanaf rechts trok Horacio Erpen met de bal aan de voet naar binnen, speelde zich vrij en schoot de bal met links van buiten de zestien in de korte hoek binnen. “De magie van Erpen”, aldus La Stampa. Een Eurogol!” Het stond 0-1 voor Pro! Pro Vercelli speelde de wedstrijd goed uit en de overwinning kwam niet meer serieus in gevaar.

Direct na het laatste fluitsignaal – er waren vier minuten blessuretijd bijgeteld – stak Appelt Pires beide handen in de lucht, met de blik omhoog als dankbetuiging richting de hemel. Trainer Braghin liep gretig richting de catacomben. Cristiano en Borghese vlogen elkaar van blijdschap in de armen. De overige spelers volgden snel. En terecht. De zesde overwinning van dit seizoen is een feit, alsmede de eerste overwinning in een uitwedstrijd. Respectievelijk zes, zeven en acht punten scheiden De Leeuwen van Vicenza, Reggina en Bari (de eerste twee ploegen verloren dit weekend, Bari speelde gelijk). Met nog elf wedstrijden te spelen, en dus mogelijk drieëndertig te winnen punten, is het licht nog niet uit voor De Withemden. Sterker nog, er gloort weer wat licht aan de horizon. Het is dan ook bijna lente. Een nieuwe lente voor Pro?

We zullen zien. Over een paar dagen wacht Brescia.