vrijdag 29 maart 2013

Het zat niet mee

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Gisteravond bracht ik door met vrienden. Het was zo’n avond dat gesproken werd over het leven; voetbal verdween even naar de achtergrond. Toch keek ik rond kwart voor tien een moment op mijn i-phone naar de ruststand van Pro vs. Empoli, en tot mijn blijde verrassing stond het nog steeds 0-0. Dat stemde vrolijk, aangezien ieder resultaat tegen deze subtopper mooi meegenomen zou zijn geweest. Hoe groot was de teleurstelling daarentegen toen ik later op de avond de eindstand las (0-1), alsmede het wedstrijdverslag van Stefano Pasquino op tuttoprovercelli.com. Kort samengevat: een dubieuze penalty tegen en een onterecht afgekeurde gelijkmaker van Pro. Het zat weer eens niet mee, en dat is een understatement. De arbitrale tegenslagen die Pro te verwerken krijgt eisen hun tol en dat is teleurstellend. Maar we houden de moed erin. De concurrentie verloor deze speelronde ook, dus er is nog geen man overboord. We stropen de mouwen op en gaan door tot het einde.

De Franse Regisseur, Gaël Genevier, was ook teleurgesteld na de wedstrijd, maar weigerde de hoop op te geven. “Op enkele momenten na speelden we een geweldige wedstrijd. Er was wel wat spanning en we benaderden de wedstrijd niet altijd even goed. Bepaalde momenten hadden hun invloed en we hadden het geluk niet aan onze zijde. We moeten het nu van wedstrijd tot wedstrijd bekijken zolang we wiskundig gezien nog niet zijn gedegradeerd. Zonder aanziens des persoons, we misten een eerste aanspeelpunt en moesten veel incasseren omdat we de bal aan hen lieten. Misschien was het anders geweest als we iets meer keuzemogelijkheden hadden gehad, maar we moeten vooruit kijken en denken aan de volgende wedstrijd tegen Modena: we zullen tot het eind toe het maximale geven.”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
“Ik dacht meteen dat de afgekeurde goal goed was”, aldus trainer Braghin op de persconferentie na de wedstrijd. “Het gebeurt iets te vaak dat we met dergelijke tegenslag te maken hebben. We begonnen heel vermoeid aan deze wedstrijd, maar we hoefden alleen maar een penalty te incasseren en gaven de hele wedstrijd vrijwel niets weg. Het was een typische 0-0 wedstrijd. We hadden misschien anders moeten spelen, maar dit is wat we konden brengen. Het spijt me dat we niet beter waren, maar de jongens deden wat ze konden. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin we twee of drie kansen misten, maar we speelden dan ook met een hele jonge aanval. Een punt zou niet het grote verschil hebben gemaakt, maar we zouden dan wel een serie thuisnederlagen hebben doorbroken die nu zwaar beginnen te wegen. De komende tien dagen zullen verschillende spelers weer hersteld zijn en zullen we de volgende twee wedstrijden met dezelfde instelling spelen op jacht naar de winst.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten