zondag 27 april 2014

Spanning en sensatie!

Hoe zien de dagen voor de Wedstrijd van het Jaar er uit van een Pro-fan in Nederland? Dromen en hopen. Allereerst moesten de goden gunstig gestemd worden. Dat deed ik door voor het goede doel mee te doen aan het bieden op een match worn Pro Vercelli-shirt van topscorer Ettore Marchi. De goden waren mij gunstig gestemd en ik won. Per un azione per un sorriso! Helaas was het shirt nog niet binnen voor de Grote Wedstrijd, dus trok ik deze zondagochtend een ander Pro Vercelli-shirt uit mijn collectie aan: het shirt dat in 2012 speciaal voor het 120-jarig jubileum van Pro op de markt was gebracht. Een prachtig shirt, met alle grote namen van weleer erop geprint: Angelo Binaschi, Virginio Rosetta, Giuseppe Milano, en alle andere grote kampioenen uit gouden tijden. Mijn zoontje had voor deze gelegenheid ook zijn Pro Vercelli-shirtje aangetrokken en samen poseerden we ’s ochtend met Pro Vercelli-mascotte Eusebio voor een selfie om te delen met de supporters in Italië. Da Olanda Forza Pro!!!!!!!

Bijna zevenhonderd man sterk was de twaalfde man afgereisd naar Chiavari voor deze mogelijk historische wedstrijd. Opwinding alom. In het stadion en op de supportersfora op Facebook betuigden de tifosi hun steun aan de ploeg en geloof in de overwinning. Vanaf half twee stroomden de eerste foto’s vanuit het stadion binnen. Voorzitter Massimo Secondo en vicevoorzitter José Saggia namen voor de gelegenheid ook plaats tussen de fans. Om kwart voor twee kreeg ik een sms’je uit Ligurië van Luca: “Chiavari here we come. Forza Pro!” Het feest kon beginnen!

(SU CORTESE CONCESSIONE DI MICHELE GARAVELLO)
De Wedstrijd van het Jaar volgde ik vanuit mijn huiskamer via het Twitter-account van de club en het live-verslag van Marco Miglietta op het lokale radiostadion Radio City. De wedstrijd ging in sneltreinvaart en als in een droom voorbij. De vier hoogtepunten op een rij:
- 33ste minuut: Goal van Marchi met het hoofd, op aangeven van Erpen, afgekeurd wegens buitenspel.
- 44ste minuut: Erpen in de hekken, goal voor Pro!!!!!!! Erpen passeert de Entella-doelman in derde instantie.
- 49ste minuut: Goal van Marchi afgekeurd wegens buitenspel.
- 96ste minuut: Eindsignaal. Pro Vercelli wint met 1-0 van Virtus Entella!!!!!!!

Volgende week volgen nog negentig allesbeslissende minuten. Pro ontvangt thuis Carrarese dat vandaag met 3-0 won van Como. Virtus Entella gaat op bezoek bij nummer drie Cremonese dat dit weekend met 1-0 verloor van Venezia. Als Pro wint en Entella punten laat liggen is het kampioenschap en promotie naar de Serie B een feit. Spanning en sensatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten