vrijdag 25 april 2014

Winnen om de droom levend te houden!

De Wedstrijd van het Jaar: Virtus Entella vs. Pro Vercelli; Koploper vs. Nummer Twee. Vier punten verschil met twee speelronden te gaan. Winnen om de droom levend te houden! Het treffendste interview in aanloop naar de kraker in de Prima Divisione A vond ik dat met sportief directeur Varini in La Stampa deze week. Hierbij een paar fragmenten:

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
“Het is een wedstrijd die ertoe doet, dat staat buiten kijf. In welke mate zullen we pas aan het eind van het seizoen kunnen zeggen. Het prettige is dat Pro één van de twee favorieten is in deze wedstrijd. Het team is erin geslaagd om terug te komen uit een gecompliceerde situatie. Als we in Ligurië winnen is ons lot nog steeds in handen van Entella. Het gaat dan om de resultaten op de laatste speeldag. We zullen rustig reageren als we onverhoopt verliezen in Chiavari.”

“Ik kijk naar onszelf, niet naar de ander. We moeten erheen gaan en met dezelfde instelling spelen als de afgelopen wedstrijden. We hebben maar één kans om de promotiedroom nog een ronde in leven te houden. We hebben dit seizoen maar één keer verloren, en heel weinig goals tegen gehad. We kunnen nog beter, maar het had ook minder goed kunnen gaan. We staan boven teams die aan het begin van het seizoen sterker geacht werden. Ze zouden alles wel even winnen, maar hebben nu het nakijken.”

“Na het slechte optreden tegen San Marino heeft de groep het over een andere boeg gegooid. Vanaf dat moment begon onze klim naar de top, die helaas op dit moment nog niet is voltooid. De coach van Alto Adige maakte de juiste analyse van onze competitiestrijd en die van Entella: wij zijn sterker en de Liguriërs hebben meer geluk. We hebben nog niet tegenover een sterker team gestaan. In deze competitie ontbreekt het ons alleen aan penalty’s mee krijgen en de winst in de negentigste minuut over de streep trekken. Alle punten die we hebben gepakt gingen gepaard met zweet: we kregen niets cadeau, en dat zal zondag ook niet zo zijn. Nu gaan we naar Chiavari om te winnen en dan zien we wel wat er gebeurt op 4 mei.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten