vrijdag 1 oktober 2010

Topper!

Dit weekend staat een heuse topper op de agenda van de 2e divisie Lega Pro. Pro Vercelli ontvangt op zondag Rodengo Saiano – nummer drie van de competitie – in het Silvio Piola Stadion. Dat is inderdaad de club waar Pro Vercelli-trainer Braghin ooit ook aan het roer stond. Wat weten we van de Panda’s? (Yep, de Lega Pro blijkt een fauna rijk met leeuwen, panters, panda’s en wat al niet meer.)
Rodengo-Saiano ligt in de provincie Brescia, ten Oosten van Milaan. De club werd in 1983 opgericht en promoveerde in 2007 van de amateurs naar het professionele niveau, de huidige 2e divisie Lega Pro. Hoogtepunt in de geschiedenis is een 4-2 overwinning op Hellas Verona in Stadio Bentegodi in het seizoen 2008-2009. Carmine Marrazzo scoorde die wedstrijd een hattrick en vergaarde aldus eeuwige roem in de prille geschiedenis van de club uit het provinciestadje met bijna achtduizend inwoners. Dat seizoen werd overigens op een haar na promotie gemist. In de halve finales van de play/offs werd Rodengo Saiano uitgeschakeld na twee gelijke spelen tegen Como. De club stond in dat succesvolste seizoen ooit onder leiding van Maurizio Braghin.
Braghin lijkt dan ook ongeveer het enige dat de club enigszins verbindt met Pro Vercelli. Voor de rest zijn beide clubs in termen van prijzen en historie absolute tegenpolen. Maar dat telt komende zondag niet. Met Christian Araboni beschikt Rodengo Saiano over een spits met veel ervaring in de hogere divisies. En zijn aanvalsmakker Davide Panizza weet wat scoren in de tweede divisie is. Kortom, komende zondag wacht in de competitie de eerste grote testcase voor het nieuwe Pro Vercelli dit seizoen. We kijken er ondertussen verwachtingsvol naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten