dinsdag 8 maart 2011

Morele winst op Kleine Tijgers, voorwaarts mars Witte Leeuwen!

De website van Aurora Pro Patria 1919 wordt opvallend genoeg sinds de vierde speelronde niet meer bijgehouden. In aanloop naar de topwedstrijd van afgelopen maandagavond tussen Pro Vercelli en Pro Patria viel daar dus weinig nieuws te halen. Op de ranglijst op de website van de directe concurrent staat Pro Vercelli overigens – na vier speelronden weliswaar – op één. Zou dat een gunstig omen zijn?

De omstandigheden in het Carlo Speroni Stadion in Busto Arsizio, waar het toptreffen plaatsvond, waren minder gunstig. Met intimiderende spreekkoren, boegeroep en schelden zette de Pro Patria-aanhang de toon. Het had alles weg van bloed aan de paal willen. En dan moesten de Witte Leeuwen ook nog in het rode uittenue aantreden tegen Biancoblu. Pro Patria had in de eerste helft dan ook het overwicht. De Kleine Tijgers controleerden de wedstrijd en kregen uitgespeelde kansen via Matteo Serafini en Domenico Cristiano. Pas in de twintigste minuut wisten de Witte Leeuwen enig gevaar te stichten, maar Simone Malatesta slaagde er niet in een prima voorzet van Stefano Santoni te verzilveren. Acht minuten later zette Serafini de thuisclub aan de overkant op voorsprong. Pro Patria ging met een verdiende 1-0 tussenstand de rust in.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Gelukkig lieten de Witte Leeuwen zich door de grimmige sfeer niet van de wijs brengen, en na de hervatting kwamen ze een stuk beter voor de dag. Onder aanvoering van de groots spelende motor op het middenveld Andrea Rosso werd het initiatief meteen heroverd en vijf minuten na rust volgde de gelijkmaker van Malatesta, die na perfect aangeven van Matteo Bonomi de bal controleerde en uit de draai prachtig raak schoot. “Mooi of lelijk? Zolang de goals maar tellen,” zou de Bommenwerper, ondertussen bedreven in het maken van prachtige en belangrijke treffers, er zelf na afloop van de wedstrijd over zeggen (waarna hij zonder gekheid grif toegaf dat de goal een passend slot was op een prachtige aanval, die overigens was opgezet door man of the match Rosso). Pro Vercelli drukte na de gelijkmaker meteen door en slechts een minuut later miste Malatesta op een haar na de kans op de voorsprong. Vier minuten later overkwam Santoni hetzelfde toen hij na een solo vanaf de linkerkant alleen voor de keeper hoog over schoot. Vlak voor het einde van de wedstrijd probeerde trainer Maurizio Braghin met het inbrengen van de verse krachten Mattia Modolo, Francesco Pigoni en Gianmarco Corsino nog alles of niets te spelen, maar dat mocht niet baten.

De topper in de Lega Pro Seconda Divisione eindigde zo in een 1-1 gelijkspel waar gelet op de verhoudingen in beide helften weinig op viel af te dingen. Op tuttoprovercelli.com sprak Braghin dan ook zijn tevredenheid uit over het resultaat: “We hebben een prima tweede helft gespeeld. Kwalitatief legden we het in de eerste helft af, maar na de hervatting herpakten we ons zeer goed en dwongen we een verdiend gelijkspel af.” De gelijke spelen van de afgelopen weken - zeker die in de toppers tegen Tritium en Pro Patria - mogen langzamerhand als winst worden gezien. Vooral ook omdat de overige clubs in de top van het klassement punten blijven verliezen. Afgelopen weekend verloor Tritium thuis met 0-1 van Canavese, en Lecco (dat de laatste weken stiekem omhoog kruipt) verloor twee punten uit bij Sambonifacese (1-1). Toevallig is dat laatste team volgende week de tegenstander van Pro Vercelli in het Silvio Piola Stadion. Hoogste tijd voor de start van het slotoffensief dat de Witte Leeuwen de titel moet brengen. Gelet op de stand in de top van het klassement is dat namelijk heel goed mogelijk: