maandag 14 maart 2011

Tranen in Vercelli

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
In aanloop naar het vorige treffen tussen Sambonifacese en Pro Vercelli vreesde uw blogger de voormalige Pro Vercelli-speler Stefano Pietribiasi in de spits van "Sambo". De vrees bleek toen echter ongegrond, want Pietribiasi ontbrak uiteindelijk in de Sambo-selectie en de wedstrijd eindigde in 1-1, waarmee de Withemden gelet op de kansen overigens veel te weinig kregen. Afgelopen weekend speelden de Witte Leeuwen wederom met 1-1 gelijk tegen Sambo. Maar als invaller Mattia Corradi (foto links) niet vlak voor tijd de gelijkmaker in de touwen had gejaagd, dan was Pietribiasi ditmaal doodleuk als matchwinner van het veld in het Silvio Piola Stadion gestapt.

Pietribiasi maakte zijn treffer vroeg in de wedstrijd uit een counter na een afgeslagen aanval van Pro Vercelli. Mattia Modolo ging daarbij niet vrijuit. Net als in de vorige onderlinge wedstrijd wist Pro Vercelli vervolgens kans op kans te creëren, maar kansen afmaken bleek net als in de meeste andere wedstrijden sinds de winterstop niet of nauwelijks aan de Witte Leeuwen besteed. Coach Maurizio Braghin had maar liefst vijftien kansen in de zestien geteld, maar de voorhoede bestaande uit Stefano Santoni, Matteo Bonomi en Simone Malatesta faalde jammerlijk.

Corradi, in de eerste helft ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Andrea Marconi (hij staat maar liefst een maand buitenspel), was de enige speler aan de zijde van Vercelli die zich met zijn spel echt wist te onderscheiden. De wisselspeler liet vol overgave zien graag te willen spelen en maakte een prachtige treffer. Na afloop van de wedstrijd gaf de man van de wedstrijd blijk van zijn goede mentaliteit: “Als de trainer me nodig heeft dan sta ik klaar.” Braghin gaf Corradi op zijn beurt na de wedstrijd een groot compliment voor de getoonde inzet in de wedstrijd en op de trainingen.

Claudio Labriola deed ten slotte nog een goede poging om het allemaal positief te zien. Hij bekeek het resultaat na afloop van de wedstrijd vooral in het perspectief van de andere uitslagen. Pro Patria verloor thuis met 0-2 van Rodengo Saiano en Tritium speelde 2-2 gelijk uit tegen Sacilese, waardoor Pro Vercelli zelfs op de ranglijst stijgt en nu met een wedstrijd minder gespeeld gedeeld tweede staat op één punt achterstand van koploper Tritium. De virtuele medekoploper wacht volgende week een uitwedstrijd tegen het fysiek sterke en daardoor gevreesde Savona.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
 “We hebben de mogelijkheid laten liggen om punten op onze directe rivalen in te lopen,” zei Braghin na afloop richting de media. En zo was het. Niet meer en niet minder. Want afgelopen zondag bleek vooral weer eens dat voetbal de belangrijkste bijzaak is in de wereld. Tranen vloeiden in Vercelli niet vanwege de verloren punten, maar vanwege het plotselinge overlijden van Dario Piola, zoon van de legendarische clubicoon Silvio Piola. Ter nagedachtenis aan Dario was de wedstrijd met een minuut stilte begonnen, tevens uit respect voor de familie Piola die dit seizoen is teruggekeerd op de tribunes van het Silvio Piola Stadion om de Witte Leeuwen te steunen. De bloedlijn van misschien wel de beste Italiaanse spits ooit wordt nu voortgezet door zijn dochter Paola en de drie volwassen kinderen van Dario: Marta, Alessandra en Silvio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten