zondag 25 maart 2012

Altijd hetzelfde liedje?

Een geweldig doelpunt van Pavia-aanvoerder Lorenzo Carotti velde Pro Vercelli afgelopen vrijdagavond in eigen huis. De tweede thuisnederlaag van dit seizoen – wederom tegen een laagvlieger – was daarmee een feit, en net als vorig seizoen (herinnert u zich het dramatische 0-3 verlies tegen Mezzocorona?) lijken de wedstrijden tegen de kleintjes Pro Vercelli de das om te doen met de play-offs en een toppositie in het klassement in het vizier.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Pro Vercelli was goed aan de wedstrijd begonnen: met snelheid in het spel werd meteen gevaar gesticht. Al na twee minuten spelen kregen De Witte Leeuwen een grote kans via Simone Malatesta, maar De Bommenwerper wist het doel van laagvlieger Pavia niet te vinden. Pavia verschanste zich met succes achter een defensieve muur en wist zo te ontkomen aan de furieuze aanvallen van Pro Vercelli. De Witte Leeuwen zetten de gasten continue onder druk, maar wisten de kansen – voor Carraro, Armenise en Iemmello – niet te benutten.   

Na het rustsignaal wist tuttoprovercelli.com Pietro Iemmello een moment te spreken over de stand van zaken in de wedstrijd: “De wedstrijd is in onze handen, maar helaas houden zij de rangen goed gesloten en zijn ze overduidelijk naar Vercelli gekomen voor een punt. We hopen vandaag de volle winst binnen te halen, want daarmee doen we goede zaken. Het loopt prima in de aanval met Malatesta en Carraro, maar we moeten nog wel onze weg naar de zestien zien te vinden.”
   
(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
In de 49ste minuut was echter het moment van Carotti aangebroken. Aan de rechterkant van het veld nam hij de bal aan en trok naar binnen om vervolgens vanaf 25 meter afstand in de verre hoek raak te schieten. “Een fantastische goal waar ik heel blij mee ben,” zei de matchwinner achteraf. “Het was geen makkelijke wedstrijd tegen dit Pro Vercelli, maar we geloofden in de overwinning en wisten de aanvallen van de tegenstander tot het eind toe af te slaan.” 

Ook in het restant van de wedstrijd wisten De Witte Leeuwen het net niet te vinden. Braghin trachtte met offensieve krachten Espinal en Martini dat nog wel voor elkaar te krijgen, maar zonder gewenst effect. Voorin werd geen ruimte gevonden voor de aanval, en de Pavia-defensie en -doelman hielden ondanks de zenuwen stand.  

“Het was een rare wedstrijd, waarin zij het doelpunt van het seizoen maakten en wij maar niet los kwamen. Het lukte geen moment om voor de overwinning te gaan,” zei Andrea Rosso na afloop van de wedstrijd. “Het was lastig om door hun defensie te breken, maar we hebben tot de negentigste minuut gepoogd te scoren. Nu zijn we boos en teleurgesteld, maar deze wedstrijd doet niets af aan onze positie op de ranglijst. We moeten er geen drama van maken, maar we zijn wel teleurgesteld. In het bijzonder voor alle fans die ons vandaag steunden.” 

De provinciale krant La Sesia sprak na afloop over een kleine crisis. Dat kan volgens de krant ook niet anders na puntverlies tegen de nummer laatst en nummer een-na-laatst. Tegen Foligno kon de schuld nog worden afgeschoven op het veld, maar tegen Pavia faalde de oefenmeester, aldus La Sesia. Waarna de krant betoogde niets te snappen van de opstelling: Tripoli op de tribune, Malatesta in de spits, Martini laten invallen voor Carraro, de voorkeur geven aan een vermoeide Germano boven Espinal, etc. Het vuurtje werd behoorlijk opgestookt, en ten slotte citeerde de krant nog een fan na de wedstrijd: “Het is elk jaar hetzelfde liedje.”

En wat zei trainer Braghin daarover na afloop? Hij bleef onverstoorbaar als altijd: “Pavia wilde alleen maar verdedigen, maar ze boekten daarmee resultaat en wie wint heeft altijd gelijk. Ik zal echter nooit zo spelen als zij vandaag deden. Laten we nu vooral de rust bewaren en ons herpakken.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten