zaterdag 24 maart 2012

De val van Foligno

Daar waar Pro Vercelli dit seizoen tegen vrijwel iedere ploeg verrast, is het bijzonder opmerkelijk dat De Witte Leeuwen tegen de hekkensluiter van dit seizoen, Foligno, nog niet wisten te overtuigen. Na het spijtige 0-1 verlies in eigen huis speelden De Withemden afgelopen zondag bloedeloos met 0-0 gelijk in de returnwedstrijd.

Maurizio Braghin liet er geen gras over groeien: "We hebben slecht gespeeld, en daar is geen excuus voor."

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De ploeg toonde geen vastberadenheid, legde geen agressie aan de dag en kampte wellicht nog met de psychische naweeën van de verliespartij eerder dit seizoen, aldus de provinciale krant La Sesia. Braghin kreeg daarbij de wind van voren: onbegrijpelijk dat hij de voorkeur gaf aan Espinal boven Carraro, en de ondermaats presterende Disabato bovendien een invalbeurt gunde.

Later deze week kwam La Sesia nog eens terug op de kwestie. Is er sprake van een klassieke strijd der nummers 10? Vroeg de krant zich af, verwijzend naar het WK 1998 toen er gekozen moest worden tussen Baggio of Del Piero op 10 in het nationale elftal. Braghin vraagt meer inzet en longinhoud van Carraro; zeker nu Fabiano is uitgevallen slaat de balans wat de aanwezigheid van die kwaliteiten betreft negatief uit. Carraro is van nature echter geen frontsoldaat met vechtlust in zijn DNA, en Disabato kampt met een gebrek aan conditie. De vraag is dus of Braghin durft te kiezen voor Het Juweel uit Florence; zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Algemeen directeur Romairone ging ook nog in op de "controverse" tussen trainer en trequartista en probeerde die te relativeren: "In voetbal worden zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten gevraagd. Pro Vercelli kan het zich nu niet veroorloven op iemand te moeten wachten. Van een probleem is geen sprake, het staat de trainer vrij te wisselen in zijn formatie."

Romairone benadrukte daarna het belang van de komende thuiswedstrijd tegen Pavia. "Dat is het moment om te oogsten wat we de afgelopen periode hebben gezaaid," aldus de grote talentenjager. "De mensen die van Pro Vercelli houden, zullen er allemaal zijn. Dit is het moment om de club te steunen. Ondanks de twee punten verlies tegen Foligno doet de ploeg nog mee om de bovenste plaatsen. Bij winst kan Pro Vercelli in ieder geval voor de duur van twee dagen boven Taranto komen te staan. Het is dus een uiterst belangrijke wedstrijd en we mikken op 2000 bezoekers."

Forsa Pro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten