dinsdag 12 juni 2012

Het seizoen 2011/2012 in vogelvlucht

Juli 2011
· Pro Vercelli stelt zich officieel kandidaat voor een vrijgekomen plek in de Prima Divisione.
· In aanloop naar het nieuwe seizoen versterkt de club zich alvast met Francesco Battaglia, Gianni Fabiano, Alberto Masi, Davide Nocciola, Tomasso Cancellotti, Francesco Gazo en het grote lokale talent Umberto Germano. Spits Simone Malatesta blijft behouden voor de club.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Augustus 2011
· Pro Vercelli-supporters vieren de papieren promotie naar de Prima Divisione op het Piazza Cavour. Op de perspresentatie voor het nieuwe seizoen wordt het bestuur onder leiding van voorzitter Massimo Secondo met applaus ontvangen.
· Na de promotie versterkt de club zich onmiddellijk met Angelo Bencivenga, Vinicio Espinal, Pietro Tripoli en jeugdinternational Pietro Iemmello.
· In de voorbereiding op het nieuwe seizoen overtuigen De Withemden in een gewonnen oefenwedstrijd tegen Serie B-team Varese. Dat belooft veel goeds.

September 2011
· De openingswedstrijd van de competitie tegen Como wordt bij een 2-1 achterstand gestaakt en moet worden overgespeeld. (Op herhaling verliest Pro Vercelli de wedstrijd met 1-0).
· Gideon Dionysius bezoekt met een vriend de thuiswedstrijd tegen Pisa (0-0) en geniet van een warme ontvangst in het Silvio Piola Stadion.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Oktober 2011
· Pro Vercelli wint deze maand twee keer en speelt drie keer gelijk. De ploeg klimt gestaag op de ranglijst.
· Pietro Iemmello blinkt uit in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Avellino (foto links). Pro Vercelli verovert de harten van de fans en een nieuwe ster lijkt geboren. 

November 2011
· Na het missen van een penalty in de jammerlijk verloren thuiswedstrijd tegen laagvlieger Foligno, scoort Simone Malatesta deze maand drie wedstrijden op rij, en uiteraard weer eens met een omhaal.
· Na de verliespartij tegen Foligno zijn De Witte Leeuwen definitief wakker geschud en winnen ze vier keer op rij in de competitie en bekeren ondertussen ook overtuigend door. De fans worden bedankt voor hun steun.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
December 2011
· De zegereeks van Pro Vercelli wordt een halt toegeroepen in de topper tegen koploper Ternana (foto rechts). Hoewel Pro Vercelli met 1-0 verliest en Masi en Rosso de rode kaart zien, kan worden teruggeblikt op een prima wedstrijd.
· In het bekertoernooi wordt Pro Vercelli, dat aantreedt met een B-team, na strafschoppen uitgeschakeld door Tritium.
· Het weekend na de bekeruitschakeling voert Pro Vercelli in het Silvio Piola Stadion een galavoorstelling op. Aan de hand van het koningskoppel Malatesta-Iemmello verslaan De Witte Leeuwen Sorrento met 4-0.
· De laatste wedstrijd voor de winterstop gaat met 2-1 verloren tegen Carpi. Pro Vercelli is niettemin de grote verrassing van de competitie en sluit de eerste competitiehelft af met een vierde plek op de ranglijst.

Januari 2012
· Pro Vercelli opent de tweede competitiehelft met een klinkende 2-0 overwinning op Como. Op dat moment is de Pro Vercelli-defensie na die van Barcelona de minst gepasseerde van Europa. Het jonge talent Alberto Masi is de exponent van de onneembare vesting.
· De nieuwe aanwinst Marco Martini overtuigt meteen met een geannuleerd winnend doelpunt in de wedstrijd tegen Foggia (1-1) en twee goals in de met 4-1 gewonnen uitwedstrijd tegen Pisa.
· De roze landelijke sportkrant La Gazzetta dello Sport onderkent het sportieve succes van de regio Piemonte en Pro Vercelli in het bijzonder, en pakt uit met een halve pagina over de wederopstanding van De Witte Leeuwen.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Februari 2012
· Vlak voor het sluiten van de transfermarkt versterkt Pro Vercelli zich met trequartista Federico Carraro. De nummer 10 uit het jeugdteam van Fiorentina wordt herenigd met zijn maatje Pietro Iemmello (foto links) en lijkt de kers op de Pro Vercelli-taart te gaan worden.
· Carraro drukt meteen zijn stempel op de wedstrijd tegen Benevento waarin Pro Vercelli tuiqi-taca-voetbal speelt en met 3-0 wint dankzij twee treffers van Matteo di Piazza (terug na een lange blessure) en één van Pietro Iemmello.
· Vanwege de sneeuw worden enkele wedstrijden uitgesteld en tegen het eind van de maand verstevigt Pro Vercelli zijn derde plek op de ranglijst door thuis met 2-0 te winnen van Reggiana. Iemmello tekent voor beide treffers.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Maart 2012
· De Witte Leeuwen spelen gelijk tegen nummer twee Taranto, verliezen de inhaalwedstrijd tegen Avellino en herpakken zich weer in de thuiswedstrijd tegen Tritium (foto rechts). De resultaten van de tegenstanders pakken ondertussen gunstig uit voor De Withemden waardoor de derde plek niet in het geding komt en de tweede plek op de ranglijst steeds dichterbij.
· Zeer teleurstellend delft Pro Vercelli het onderspit tegen hekkensluiters Foligno (0-0) en Pavia (0-1). Met flashbacks naar de verliespartij tegen hekkensluiter Mezzocorona een jaar eerder lijken alle vooruitzichten op een goede eindklassering vlak voor de finish opeens als sneeuw voor de zon te verdwijnen.
· De lokale pers uit enige kritiek op de technische leiding: trainer/ coach Maurizio Braghin wordt verweten van week tot week te veranderen van spelsysteem en teveel wijzigingen aan te brengen in de basisopstelling. De oefenmeester laat de kritiek langs zich heen glijden en werkt onverstoorbaar door aan zijn project.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
April 2012
· Gelukkig herstelt Pro Vercelli zich en pakt de draad weer op tegen Lumezzane (foto links) en Viareggio. Twee keer wordt een zwaar bevochten 1-0 overwinning binnengesleept. Alex Valentini blinkt uit in de goal en sleept zijn ploeg door de voorjaarsdip heen. Omdat de concurrentie ook punten laat liggen vindt Pro Vercelli zich in een riante uitgangspositie op de ranglijst terug.
· De Italiaanse voetbalcompetities liggen een week stil vanwege het trieste overlijden van Pierpaolo Morosini in de wedstrijd Pescara vs. Livorno. De belangrijke wedstrijd tegen SPAL wordt dientengevolge uitgesteld en dat betekent twee weken rust voor Pro Vercelli.
· “De Wedstrijd van de Halve Eeuw”, thuis tegen koploper Ternana, eindigt in 0-0. Pro Vercelli laat daarmee de kans liggen om de titelkandidaat op twee punten te naderen, maar verstevigt de positie in de top van het klassement met het oog op de play-offs. Eindelijk is het Silvio Piola Stadion goed gevuld: met 2.000 toeschouwers, zoals het bestuur het wenst.
· De inhaalwedstrijd in Ferrara tegen SPAL eindigt in 1-1. De wedstrijd kantelt pas na de invalbeurt van Carraro, die de SPAL-defensie zijn hielen laat zien en de assist geeft voor de gelijkmaker van Martini in de vierde minuut van de extra tijd. De subtopper tegen Sorrento gaat vier dagen later met 2-1 verloren, maar door verlies van concurrent Benevento in Viareggio plaatst Pro Vercelli zich voor het eerst in de clubhistorie voor de play-offs om een plek in de Serie B.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Mei 2012
· Pro Vercelli verliest de laatste competitiewedstrijd tegen Carpi, dat zich net als De Withemden heeft geplaatst voor de play-offs, en eindigt de competitie op een vijfde plek. In de halve finale van de play-offs om promotie naar de Serie B zal Pro Vercelli aantreden tegen de nummer twee: Taranto. Volgens Braghin de sterkste ploeg in de competitie.
· Pro Vercelli wint de halve finale van de play-offs door thuis met 2-1 te winnen en uit 0-0 gelijk te spelen (foto rechts). Espinal is de grote man in de thuiswedstrijd met twee goals. Meer dan 2.000 toeschouwers wonen de wedstrijd in Vercelli bij. De uitwedstrijd in Taranto wordt gespeeld voor 10.000 vijandig gestemde toeschouwers. Pro houdt onverstoorbaar stand in de heksenketel.
· In Vercelli breekt een waar volksfeest uit na het bereiken van deze mijlpaal in de moderne historie van de club. Nooit eerder hadden De Witte Leeuwen de finale van de play-offs om promotie naar de Serie B gehaald. De spelers krijgen op het vliegveld van Milaan en bij thuiskomst een heldenonthaal, het feest gaat door tot diep in de nacht.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Juni 2012
· De eerste wedstrijd in de finale van de play-offs tegen Carpi eindigt in het Silvio Piola Stadion in 0-0. Het grootste deel van de wedstrijd speelt Pro Vercelli met tien man vanwege een domme rode kaart van Cancellotti. Evenwel komen de bezoekers uit de door een aardbeving opgeschrikte regio Emilia Romagna er niet echt aan te pas. Het vertrouwen op een goede afloop groeit in de stad van rijst en risotto.
· In aanloop naar de finalewedstrijd, die gespeeld zal worden in het Alberto Braglia Stadion te Modena, blaakt Pro Vercelli van zelfvertrouwen. De spelers kijken er naar uit elf tegen elf om het kampioenschap te mogen spelen, ondanks het lichte voordeel voor Carpi na de eerste wedstrijd. Eén ding staat zo goed als vast: er moet gescoord worden. Het recept voor de winst tegen de luchtsterke tegenstander geeft Malatesta in een interview: over de grond spelen, snelle tegenaanvallen en veel positiewisselingen.
· Pro Vercelli wint de finalewedstrijd in Modena overtuigend met 3-1 en promoveert na 64 jaar weer naar de Serie B! Marco Modolo, Pietro Iemmello en Simone Malatesta koppen en schieten Pro Vercelli naar de historische winst. De net van een blessure teruggekeerde Gianni Fabiano is spelbepalend. De fans tonen zich eens te meer de twaalfde man en worden bedankt voor de onvoorwaardelijke steun. Bij thuiskomst wacht de ploeg een groots feest in een vol Silvio Piola Stadion. De festiviteiten houden nog enkele dagen aan. De voorzitter van supportersclub Ghigni Bianchi meldt dat het een ongelooflijke gebeurtenis is, als in een droom. Uw blogger is het daar volmondig mee eens.
(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
· Algemeen directeur Giancarlo Romairone: “Gedurende dit jaar is dit jonge en getalenteerde team zeer gegroeid. Ze hebben laten zien langere tijd achter elkaar te kunnen presteren en bleken in staat de play-offs te bereiken en die overtuigend te winnen. Complimenten voor Carpi, dat eervol verloor, maar ons team beschikte over de vereiste rust, passie, inzet en de overtuiging dit resultaat te bereiken. De kracht van deze ploeg was de onverstoorbaarheid, zoals bleek in Taranto waar de ploeg stand hield ondanks 10.000 toeschouwers die ons uitjoelden. Op dit moment is nog geen sprake van nieuwe spelers. Laten we eerst het stadion in orde krijgen. De komende weken proberen we enkele gedeelde eigendommen rond te krijgen. We zullen ons in ieder geval blijven richten op de ontwikkeling van jonge talenten aan de hand van enkele oudere, maar niet te oude, en ervaren spelers. Braghin blijft trainer van Pro. We hebben eerder al aangegeven dat zijn contract verlengd zou worden in het geval van promotie.”
· De gloriedagen zijn terug in het jaar dat de club 120 jaar bestaat. Op naar de Serie B!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten