donderdag 27 december 2012

It was a bad game

Wederom lukte het De Witte Leeuwen niet om punten te pakken tegen een directe tegenstander in de strijd om lijfsbehoud. Pro ging met 1-3 in eigen huis tegen Cesena ten onder. De eerste helft was de wedstrijd al grotendeels gespeeld. Pro Vercelli kwam na één minuut spelen op achterstand door een eigen doelpunt van De Paula en speelde verder ideeëloos. Met een prachttreffer verdubbelde Rodriguez de score voor de gasten. Vlak voor rust deed Pro iets terug via een rake kopbal van Modolo. Na rust had Pro Vercelli gedurende twintig minuten het betere van het spel, maar wisten De Withemden de kansen niet te benutten. Tegen het eind van de wedstrijd kon Pro Vercelli de vereiste scherpte en agressiviteit niet meer opbrengen en scoorde Cesena de derde treffer na knullig balverlies van invaller Carraro op het middenveld. Sini kreeg het ten slotte voor elkaar om vlak voor tijd een rode kaart te krijgen voor een domme overtreding.

“We moesten winnen. Deze wedstrijd was voor ons bedoeld, maar in plaats daarvan begonnen we slecht, we speelde een slechte eerste helft. Het lukte ons niet meer de eerste fout te herstellen. Het ging om drie punten die we koste wat kost wilden behalen, maar we faalden vanwege verschillende redenen. Cesena wist de deur goed dicht te houden en wij kwamen er niet aan te pas, we hadden geen antwoord op hun counters. Het was een slechte wedstrijd”, was het reële commentaar van Andrea Rosso na de wedstrijd, één van de weinige spelers van Pro die een voldoende haalden.

Trainer Camolese: “In de tweede helft kregen we kansen op de gelijkmaker. Helaas hadden we geen geluk in de eerste helft en presteerden we slecht. Een tegentreffer in de eerste minuut helpt zo’n jonge ploeg niet. De jongens reageerden door het maximale te geven. Deze groep moet echter worden versterkt, voor alle duidelijkheid: met of zonder Camolese. De ploeg moet worden versterkt vanwege tactische redenen en met het oog op ervaring in deze competitie. De jongens doen hun best, maar velen zijn jong en nieuw in de Serie B.”

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Op Tuttomercatoweb werd een dag later al gespeculeerd over een vertrek van de trainer. Naar verluidt zal Camolese tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Ternana in ieder geval nog op de bank zitten. Daarna zouden de dagen van de oefenmeester in Vercelli wel eens geteld kunnen zijn. Zijn experimenten om de ploeg in andere systemen te laten spelen dan de op het lijf van deze selectie geschreven 4-3-2-1-opstelling zijn mislukt. Zijn roep om ervaring staat op gespannen voet met de teleurstellende prestaties van veteranen en grootverdieners Tiribocchi en Caridi. De laatste weken zijn het juist De Helden van Modena geweest die uitblonken, spelers met de nodige ervaring en met Pro in het hart: Valentini, Ranellucci, Modolo, Rosso en Fabiano. Dat die laatste en de getalenteerde Juventus-huurlingen Masi en Appelt Pires langdurig aan de kant staan behoeft aandacht.

Volgens Eusebiano.it heeft Caridi de huur van zijn appartement in Vercelli al opgezegd en staat Cosenza in de warme belangstelling van Spezia. Zigoni kan aan de slag bij een handvol clubs uit de Lega Pro. Namen die rondgaan als mogelijke versterkingen voor Pro zijn Viola, Migliorini, De Feudis en voormalig wereldkampioen Zambrotta.

Voor de rest heeft Pro een trainer nodig die de spelers weer het zelfvertrouwen geeft dat de afgelopen seizoenen zo kenmerkend was voor de ploeg. Nederigheid en teamgeest was de combinatie die Pro Vercelli vorig seizoen volgens algemeen directeur Romairone goud bracht. Die nederigheid en teamgeest waren op te brengen omdat de hiërarchie in de ploeg duidelijk was, de beste spelers speelden en het team zich bewust was van de bescheiden plek in een roemrijke clubgeschiedenis. De Helden van Modena en spelers zoals Iemmello en Di Piazza predikten dat ook. Wat mij betreft wordt het tijd dat zij de kar weer gaan trekken. Helden mogen eervol ten onder gaan en wellicht hebben ze nog een verrassing in petto. Wie stelt ze op?