zondag 13 januari 2013

Drie nieuwelingen in het magische witte shirt

Drie versterkingen heeft coach Braghin ondertussen mogen verwelkomen. Na Horacio Erpen en Matteo Abbate is Martino Borghese de derde speler die deze winterstop naar het Stadio Silvio Piola komt. Een korte introductie van de nieuwkomers.
 
(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Horacio Erpen
In Italiaanse voetbalterminologie is Horacio Nicolas Erpen (32, foto links) een zogenaamde fantasista: een artistieke spelmaker, creatief en inventief, vol verbeeldingskracht, een speler die het publiek vermaakt. De linksbenige middenvelder is bovendien goed in standaardsituaties en leverde menig assist aan zijn medespelers.

De Argentijn met Italiaans paspoort speelde onder andere in de jeugd van Boca Juniors voordat hij zijn debuut als prof in de Uruguayaanse competitie maakte. In 2004 vertrok hij naar Venezia en sindsdien speelt hij in Italië. In de Serie C1 en Serie B droeg hij het shirt van Triestina, Sassuolo, Sorrento, Arezzo en Juve Stabia. In anderhalf seizoen in het shirt van die laatste club speelde Erpen 44 wedstrijden waarin hij 13 keer het net vond. Aan De Wespen denkt Erpen dan ook met genoegen terug: “Ik koester goede herinneringen aan het winnende doelpunt dat ik scoorde tegen het Pescara van Zeman dat later de competitie zou winnen. Het betekende ons eerste succes in de competitie. De goal die ik vanaf het middenveld scoorde tegen Cittadella was één van de mooiste uit mijn carrière. Ik had het er naar mijn zin en mijn dank gaat uit naar iedereen daar.”

Naar verluidt is Braghin een groot bewonderaar van Erpen en stond de teruggekeerde coach op de komst van de ervaren spelmaker. Erpen: “Ze hebben veel vertrouwen in mij en geven me het gevoel belangrijk te zijn. Ik voel een grote drang om bij te dragen aan de onderneming om De Withemden naar de middenmoot te helpen en handhaving te realiseren.” Volgens eigen zeggen doet hij dat het liefst met nummer zeven of twintig op de rug.

Matteo Abbate
Een seizoen geleden was Matteo Abbate (29) nog vaste waarde in de defensie van het goed presterende Hellas Verona. Dit seizoen kwam hij slechts acht keer in actie, waardoor de verdediger – de laatste seizoenen op de positie van rechtsback uitkomend – open stond voor een nieuwe club die hem speeltijd kon geven. Met Abbate trekt Pro Vercelli een ervaren verdediger aan die meer dan 160 wedstrijden in het Italiaanse profvoetbal op zijn naam heeft staan namens clubs zoals Piacenza, Ancona, Gallipoli en Hellas. Hij is bovendien een verdediger met een neusje voor de goal. Bij corners wil hij nog wel eens gevaarlijk bij de paal opduiken om een doelpuntje mee te pikken. Op youtube.com is een filmpje te vinden met een verzameling van zijn doelpunten onder de kop: ‘Matteo Abbate, bomber della difesa dell’Hellas.’ Zijn treffers viert hij uitbundig en met zijn (korte) blonde haar en blauwe ogen is Abbate een opvallende verschijning op de Italiaanse velden.

Martino Borghese
Pro Vercelli versterkte de defensie verder met Martino Borghese (25). De verdediger wordt in eerste aanleg van Bari gehuurd. Borghese werd geboren in Basel, maar beschikt over een Italiaans paspoort. Het product van de jeugdopleiding van Genua, debuteerde namens die club in het profvoetbal. Daarna bracht een route langs clubs zoals Viterbese, Pescara, Alghero en Gubbio hem uiteindelijk naar Bari, waar hij de laatste anderhalf seizoen basisspeler was. Borghese is maar liefst 1,97 meter lang en weegt 93 kg. Met zijn vervaarlijke uiterlijk moet hij in de achterhoede van het elftal van Braghin een rots in de branding gaan vormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten