donderdag 3 januari 2013

Breaking news: Braghin is back!

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag was het dan eindelijk zover: Maurizio Braghin is terug op de bank van Pro Vercelli. De wondertrainer die Pro dit jaar promotie naar de Serie B bracht is de opvolger van de met stille trom vertrokken Giancarlo Camolese, die als opvolger van de eerder dit seizoen ontslagen Braghin geen potten wist te breken. Braghin wacht nu de uitdaging De Witte Leeuwen voor de Serie B te behouden.

Op tuttoprovercelli.com gaf zakelijk directeur Fabrizio Rizzi het volgende commentaar op de keuze voor Braghin:

De afgelopen dagen hebben we gereflecteerd en na de wedstrijd tegen Ternana kwamen we bij elkaar om te bepalen welke weg we zouden inslaan. Camolese heeft voor een excellente atletische revival gezorgd, maar boekte een serie negatieve resultaten. In dertien wedstrijden won hij maar twee keer, hij speelde twee keer gelijk en verloor negen maal. De positie op de ranglijst weegt heel erg zwaar, we hebben ons hart gevolgd en een keuze gemaakt. Braghin kent de omgeving erg goed, weet wat hij van ons kan verwachten op een delicaat moment als dit en in plaats van op een derde trainer te gokken, gingen we voor de veilige weg met Braghin. Er waren andere trainers beschikbaar naar wie we konden luisteren, maar er zijn nog maar twintig wedstrijden te gaan tot het eind van het seizoen. Dat zijn twintig finales en daarom moeten en zullen we flink ingrijpen op de transfermarkt. Tijdig voor Braghin kiezen, betekent ook dat Braghin de spelers kan halen die hij nodig denkt te hebben om resultaten te boeken. We hebben een zeer agressief team nodig. Braghin keert met veel enthousiasme terug en dat vaart wel. Het zou makkelijk zijn te zeggen dat we het team volledig moeten veranderen, maar we zullen in alle linies handelen, in het bijzonder in de defensie die veertig tegentreffers heeft geïncasseerd, maar ook andere linies vragen om versterking na de blessures van Fabiano en Appelt Pires. Braghin stond en staat nog steeds onder contract bij Pro Vercelli, hij is een serieuze professional en maakte net als wij een keuze naar zijn hart. Na het instinct komt de realiteit. Braghin heeft niet om veel garanties gevraagd, maar wel aangegeven hoe we op de markt kunnen handelen door precieze aanwijzingen te geven over te halen spelers en te versterken posities. 

(SU CORTESE CONCESSIONE DI ANDREA CHERCHI)
Het getuigt van zelfreflectie en realiteitszin dat het bestuur dit besluit heeft durven nemen. Makkelijk zal dat niet zijn geweest, het duurde dan ook bijna een hele dag voordat het bestuur eruit was en Braghin werd gevraagd om naar Vercelli te komen voor de onderhandelingen. Tevens is goed geluisterd naar het geluid van vele supporters, onder wie uw blogger, die clubicoon Braghin graag zagen terugkeren op de bank. Op verschillende supportersfora wordt dan ook enthousiast gereageerd op de terugkeer van de trainer; Ciccio Braghin wordt meteen weer in de armen gesloten. De pers gaat zelfs verder met een pleidooi om de trainer carte blanche te geven op de transfermarkt om de selectie volledig naar zijn hand te kunnen zetten ten einde lijfsbehoud te realiseren. Dat zal niet makkelijk worden, maar als iemand dit wonder kan verrichten is het Braghin. In ieder geval gelooft hij er in, anders was het niet zover gekomen. Mijn complimenten gaan dan ook uit naar het bestuur voor dit gedurfde en hopelijk weloverwogen besluit. De Wonderlijke Drievuldigheid (Secondo-Romairone-Braghin), die Pro de afgelopen jaren zoveel succes bracht, is in ere hersteld. Het is nu zaak dat de heren elkaars hand goed vasthouden in de strijd om lijfsbehoud. Rizzi spreekt wat dat betreft duidelijke woorden. We geloven erin en durven te dromen. Dat is Pro in het hart. Forza Braghin! Forza Pro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten