zondag 27 januari 2013

Het fundament is gelegd. Pro vs. Reggina 0-0

Het fundament is gelegd in de eerste wedstrijd na de winterstop: dankzij de nieuw leven in geblazen defensie hield Pro Vercelli de nul tegen Reggina. Aanvallend wist de ploeg echter nog niet het verschil te maken ondanks dat de ploeg bij tijd en wijle het spel wist te maken en meerdere kansen kreeg. De transfermarkt is nog enkele dagen open om ook dat onderdeel van het elftal op het vereiste niveau te brengen.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De nieuwe aanvoerder Matteo Abbate (foto links) zei na de wedstrijd: “Ik ben geen leider omdat ik aanwijzingen geef in het veld, schreeuwen is wat ik doe, de leider is een speler die er staat als het erop aankomt en vandaag stonden er elf leiders op het veld, iedereen gaf alles wat hij kon en persoonlijk leek het me dat we de eerste helft speelden met de handrem erop. Wat er toe doet is dat we een evenwichtige ploeg blijken te hebben die positieve resultaten kan boeken.” Abbate zelf bleek een heldhaftige verdediger met een enorme drive te zijn. Hij sprong bij waar mogelijk en gaf nooit op. Doelman Valentini stond er zoals altijd en hoefde dankzij de solide verdediging voor zijn neus geen treffers te incasseren. Borghese gaf leiding aan die verdediging en bleek de rots in de branding te zijn overeenkomstig zijn voorkomen. De Titaan was in de 55ste minuut dichtbij een treffer toen hij op doel kopte. Modolo speelde als een ervaren speler, met hart en ziel, en verbeet de pijn toen hij de tweede helft met kramp te kampen kreeg. Sini blonk niet uit op de linksbackplek, maar bracht wat van hem verwacht mocht worden. Kortom, de verdediging van Pro stond weer als een huis, zoals dat eerder onder Braghin ook vrijwel altijd het geval was geweest. Helaas moeten Modolo en Borghese de komende wedstrijd tegen Livorno missen vanwege een schorsing. “Dat is een klein probleempje”, zei trainer Braghin na afloop van de wedstrijd. Pro neemt bovendien afscheid van Alberto Masi die terugkeert naar Juventus om naar verwachting te worden verhuurd aan Ternana.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
In aanvallend opzicht inspireerde Horacio Erpen (foto links) de ploeg en liet zien de spelmaker te zijn die Pro Vercelli de eerste seizoenshelft ontbeerde. Vlak voor rust verdiende de Argentijn een penalty na een overtreding, maar die werd tot grote teleurstelling van de Pro Vercelli-supporters niet gegeven. Cristiano speelde slim en kreeg flink wat overtredingen te verduren. “Erpen en Cristiano speelden een fantastische wedstrijd”, aldus Braghin. Scavone had in eerste aanleg wat moeite om aan te haken, maar groeide de tweede helft in de wedstrijd en kreeg kansen op een treffer. Rosso speelde nog enigszins onder zijn niveau. Voorin stichtte Iemmello weer het nodige gevaar, onberekenbaar als hij is. Tiribocchi viel echter voor de zoveelste keer door de mand. Braghin: “We hadden drie punten moeten pakken. We hadden moeten winnen en kregen een goede kans, via Tiribocchi, die werd verprutst.” Tuttoprovercelli.com constateerde zelfs dat Il Tir allergisch lijkt te zijn voor doelpunten; zijn toekomst in het witte shirt (overigens voorzien van een nieuwe hoofdsponsor: SeniorService, het bedrijf van voorzitter Secondo) is nog steeds onzeker.

De aanval is zonder twijfel het grootste aandachtspunt voor Braghin en algemeen directeur Romairone in de slotdagen van de transferperiode. Voor de rest heeft Braghin in no-time een uitgebalanceerd team weten te vormen. Het puntje op de i dat de ploeg vooral nodig heeft is een schutter die het doel makkelijk weet te vinden. Als Romairone ook die versterking nog weet te vinden… “Zolang de transfermarkt nog niet gesloten is, is onze revolutie nog niet voorbij”, waren de veelzeggende woorden van Braghin op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten