donderdag 24 januari 2013

Forza voor het nieuwe Pro!

Mensenlief, wat een bewogen winterstop; na het opnieuw aanstellen van clubicoon Maurizio Braghin als hoofdtrainer voltrok zich een kleine revolutie in de Pro Vercelli-selectie. Giuseppe De Feudis, Mohamed Coly, Marco Migliorini, Alessio Viola, Eugenio Togni, Jonathas, Claudio Coralli, Gianluca Zambrotta, Stefano Dicuonzo, Alessandro Crescenzi, Simone Laner, Francesco Signori, Matteo Scozzaralla, Dominique Malonga, Leonardo Spinazzola, Andrea Cocco, Danilo Soddimo, Federico Gerardi, Abou Diop, Gianvito Plasmati, Davide Moscardelli, Riccardo Maniero, Umberto Eusepi, Alessandro Camisa en Kaka. Allemaal namen die de afgelopen periode als mogelijke versterking in verband werden gebracht met Pro Vercelli. De laatste onbekende Braziliaan met de bekende naam kwam zelfs op proef, maar geen van deze spelers is tot op heden definitief naar Vercelli toegekomen.
 
(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Onze algemeen directeur Romairone wist echter wel Matteo Abbate, Martino Borghese, Attila Filkor (zesvoudig Hongaars international, foto links), Andrea Cristiano en Horacio Erpen aan te trekken. Stuk voor stuk evidente versterkingen voor De Witte Leeuwen gelet op leeftijd, positie, Serie B-ervaring en talent. Daarnaast staan middenvelder Gaël Genevier en aanvaller Arturo Lupoli op de nominatie om De Withemden te versterken. Neem daarbij nieuwe perspectieven onder Braghin voor spelers zoals Marco Modolo en Pietro Iemmello – de laatste lijkt zeker van een basisplaats  – en er zal komend weekend in de wedstrijd tegen Reggina een nieuw Pro Vercelli op het veld verschijnen in naar verwachting een gedegen 4-4-2-opstelling: Valentini; Abbate, Masi (Modolo), Borghese, Sini; Erpen, Filkor, Scavone, Cristiano; De Paula (Tiribocchi) en Iemmello.
 
De volgende spelers verlieten Pro Vercelli deze winterstop al dan niet op verhuurbasis:
Cancellotti (Gubbio), Caridi (Cremonese), Marconi (Venezia), Zigoni (Avellino), Carraro (Gavorrano), Innocenti (Estudiantes) en Casoli (Spezia). Cosenza, Bencivenga, Di Piazza en Calvi vertrekken mogelijk ook nog. Behalve Andrea Marconi (50 wedstrijden (6 goals) en Speler van het Jaar in het seizoen 2010/2011) wist geen van deze spelers de voorbije periode een stempel op het spel van Pro Vercelli te drukken. Er is dus stevig doorgeselecteerd door Romairone en Braghin om de selectie naar een hoger plan te tillen. Panini kan dus flink aan de slag met een nieuwe Pro Vercelli-pagina. De vernieuwde selectie oefende in de winterstop tegen een aantal clubs uit lagere divisies en won met grote cijfers. Iemmello en Erpen blonken in die wedstrijden nadrukkelijk uit. Tegen Reggina zal komend weekend moeten blijken of het er nu ook op Serie B-niveau uitkomt.

Het echte hoogtepunt van de winterstop had ten slotte 'gewoon' plaats op het voetbalveld. Het jeugdelftal van Pro Vercelli, getraind door onze eigen Stramaccioni, coach Scazzola, won onlangs uit met 3-0 van rivaal Novara dankzij doelpunten van de talenten Marciano en Coviello (2x) in de tweede helft. Dat is een zege die telt, een fantastisch resultaat om het nieuwe jaar mee te beginnen. Hulde aan de jeugd! Forza Pro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten