woensdag 22 augustus 2012

Aanstaande zaterdag zal het heven. Forsa Pro!

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Op de officiële presentatie van Pro Vercelli van afgelopen dinsdag, sprak onze normaal gesproken zo bescheiden voorzitter Massimo Secondo (foto links) klare taal over de doelstelling voor dit seizoen: “Met deze groep ben ik er zeker van dat we ons zullen redden en handhaven in deze competitie. Dat is een belofte.” Uit die woorden spreekt veel vertrouwen. Is dat gegrond? Wat heeft Pro Vercelli geleerd van de laatste oefenwedstrijden tegen Santhia (0-3), Cossato (0-7), en Lupa Piacenza (0-5)?

Allereerst de eer aan trainer Braghin, zijn commentaar na de wedstrijd tegen Santhia: “De tweede helft ging het beter. Of ik iets goeds zag? Caridi liet wat goede dingen zien, en Scavone en Ranellucci overtuigden zeker ook. Sini? Het is nog te vroeg om hem te beoordelen. De conditie van de ploeg kan nog beter.” Voorts nog enkele andere commentaren. Di Piazza na de wedstrijd tegen Cossato: “Ik ben blij met het optreden, niet zozeer vanwege mijn hattrick, maar vooral vanwege de conditie, mijn benen zijn goed. Deze twee oefenwedstrijden helpen ons om de conditie te verbeteren en tactische oplossingen te vinden zoals de trainer die wenst. We zijn er klaar voor.” Scavone: “Ik ben in een fijne groep terecht gekomen. We hopen de eerste ronde van de competitie goed van start te gaan. We hebben nog wat werk te verzetten, maar zitten op het juiste spoor.” Zigoni: “We zitten conditioneel nog niet aan onze top, kunnen nog meer doen en hebben nog tijd om onszelf te verbeteren komende week. Ik werk hard om in het spelsysteem van trainer Braghin te functioneren en ben vol vertrouwen.” De Silvestro na de wedstrijd tegen Piacenza: “We bereiden ons zo goed mogelijk voor op aanstaande zaterdag en ik vind dat we goed bezig zijn.”

De nadruk in de commentaren lag dus vooral op de verdere opbouw van de conditie. Nu dat met drie oefenwedstrijden in kort tijdsbestek gebeurd is, mag het seizoen beginnen. De ploeg lijkt precies op tijd klaar te zijn voor de competitiestart.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Opvallende spelers in de laatste oefenwedstrijden waren:
Cancelotti: Superfit en initiatiefrijk. In de wedstrijd tegen Santhia stond hij aan de basis van het doelpunt van Scavone die zelfverzekerd voor de goal was.
Caridi: Technisch begaafd en gevaarlijk in de afronding met onverwachte schoten op doel. Een persoonlijkheid in het veld.
Zigoni: Beweegt goed, speelt intelligent en klikt goed met Fabiano en Caridi op de flanken. Meerdere malen gevaarlijk voor het doel.
Di Piazza (foto links tegen Lupa Piacenza): De ware scherpschutter van deze ploeg. Een opportunist met een goed gevoel voor doelpunten. Hij speelde deze voorbereiding voor zijn doen optimaal. Zijn bewegingen zijn goed; wellicht de verrassing van het seizoen.
Iemmello: Zijn creativiteit wordt gekenmerkt door zijn genie en de klasse die hij tentoonspreidt. Hij straalt rust uit en stelt zichzelf volledig ter beschikking aan trainer Braghin. Vormt goed koppel met Di Piazza, spektakel gegarandeerd. 
Carraro: Maakt het Braghin lastig om te kiezen wie achter de diepe spits gaat spelen. Heeft concurrentie van Caridi en Fabiano, maar zal genoeg kansen krijgen om te schitteren.
Espinal: Zijn ervaring zal van doorslaggevend belang zijn. Het maakt niet uit waar hij speelt, want hij zorgt altijd voor zekerheid en temperament. Hij zal de ploeg dit seizoen met zijn leiderschapskwaliteiten bij de hand moeten nemen.
De Silvestro: Verrassing als spits met gevoel voor goals in de tweede helft tegen Piacenza. Veelbelovend en vergroot de opties voor trainer Braghin.  

Hierboven betreft een samenvatting van teksten die tuttoprovercelli.com de afgelopen week aan de spelers wijdde na de genoemde oefenwedstrijden. Het klinkt inderdaad veelbelovend: de ploeg is gericht versterkt, vrijwel alle posities zijn dubbel bezet, een mooie mix van talent en ervaring en van betrouwbaarheid en creativiteit. Er vormt zich een nieuwe hiërarchie waarin iedereen zich schikt. Alle spelers hebben het beste voor met de club, weten wat van hen verwacht wordt en willen de magie van successen in het witte shirt (her)beleven. Braghin heeft veel keuzemogelijkheden, er staat hem een brede en veelzijdige selectie ter beschikking.

Met die mogelijkheden streeft de club dus ten minste naar handhaving in de Serie B. Als iemand die doelstelling mag uitspreken, daarvan mag dromen, is het Massimo Secondo. Ik herinner mij nog de eerste woorden die Secondo sprak nadat hij in augustus 2010 te horen had gekregen onder de vlag van Pro Vercelli een doorstart te mogen maken in het betaalde voetbal: “Het lijkt nog steeds niet waar te zijn, het is een droom die waarheid wordt.” Samen blijven we dromen in de werkelijkheid; het Pro Vercelli-gevoel ten voeten uit. Aanstaande zaterdag zal het heven. Forsa Pro!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten