zondag 12 augustus 2012

Coppa Italia: Zeepaardjes vs. Witte Leeuwen 2-1 n.v.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Pro Vercelli verloor na verlenging met 2-1 van Cesena in de Coppa Italia. Braghin koos de wedstrijd tegen Cesena voor de eerder beproefde kerstboomtactiek, met twee trequartistas: Carraro en Caridi, en één diepe spits: Zigoni. Daarachter stond een middenveld met Espinal, Calvi en Scavone, waardoor Germano, Casoli en Innocenti op de tribune mochten plaatsnemen. Het basiselftal bestond verder uit een defensie met doelman Valentini, rechtsback Bencivenga, centrale verdedigers Ranellucci en Cosenza en linksback Scaglia. Hoewel de wedstrijd tegen Cesena gelijk opliep, was het concept geen groot succes. La Sesia schreef: “Met de kerstboomtactiek controleerden De Witten de wedstrijd, maar aanvallend wisten ze geen vuist te maken.”

Basisformatie van Pro Vercelli
tegen Cesena
In de 24e minuut kwamen De Zeepaardjes op voorsprong via spits Lapadula (ex-Pro Vercelli) na een goede actie en dito voorzet van D’Alessandro die aan de linkerkant vrij spel had na balverlies van Bencivenga. In de 41e minuut van de tweede helft maakte Pro Vercelli gelijk via Di Piazza die een voorzet van de linkerkant van Iemmello verzilverde. Vervolgens lukte het invaller Fabiano niet om een minuut voor tijd vrij voor de keeper de winnende goal te scoren. Dat betekende verlengen. In de 13e minuut van de eerste verlenging maakte Cesena de winnende treffer via Graffiedi, die profiteerde van mistasten van Cosenza. Doelman Valentini speelde overigens een degelijke wedstrijd en verrichtte nog een miraculeuze redding in de tweede helft van de verlenging. Bencivenga had het daarentegen zwaar tegen D’Alessandro en Cosenza viel ook op foutjes te betrappen; nog zoekende naar de chemie met Ranellucci. Ranellucci en Scaglia speelden OK, maar niet bijzonder. Hetzelfde gold voor de middenvelders. Voorts viel het harde werken van Caridi op, die goed klikte met Carraro. Zigoni onderscheidde zich niet, in tegenstelling tot invallers Iemmello (goed spel) en Di Piazza (doelpunt). In de laatste minuut van de verlenging schoot Iemmello nog een schitterende vrije trap tegen de paal.

Braghin na afloop: “De wedstrijd was in balans, misschien waren wij wat beter in de eerste helft en speelden zij beter in de tweede helft. In de Serie B worden bepaalde fouten afgestraft. We zijn erg moe, maar speelden met open vizier. We moeten ons spel nog op veel punten verbeteren.”